Sport

2013.04.11. 14:58

Bunyózott az utánpótlás

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője, Jankó Krisztián ezüst-, a szombathelyi Skorpió Box Club bunyósa, Grabarics Dominik pedig bronzéremmel tért haza az utánpótlás ökölvívó olimpiáról.

Tóth Gábor

A serdülő és junior korcsoport négynapos erőpróbájának Salgótarján adott otthont. A népes mezőnyben a vasi színeket a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, valamint két szombathelyi klub, a Skorpió BC és a Haladás VSE képviselte. A salgótarjáni városi sportcsarnokban két ring várta a résztvevőket, 60 egyesület összesen 258 versenyzőjét.

Balról Gombás János edző és az ezüstérmes Jankó Krisztián. Mellettük a bronzos Grabarics Dominik és edzője Varga Roland (Fotó: Skorpió BC)

A vasiak közül a legjobban az 54 kilós, serdülőkorú, kőszegi Jankó Krisztián teljesített. Gombás János tanítványa legyőzte a győri Brinde Attilát, majd az ajkai Obádovics Gábort. Aztán a fináléban nagy csatában kapott ki a kecskeméti Oláh Krisztofertől (1-4), így a dobogó második fokára állhatott. A Skorpió BC alig négy hónapja bunyózó reménysége, Grabarics Dominik serdülő 56 kilóban lépett szorítóba. Először legyőzte a törökszentmiklósi Nagy Ádámot, majd a zalaegerszegi Baranyai Józsefet. Az elődöntőben  ahol már sérült vállal vállalta a meccset  viszont kikapott a későbbi győztes salgótarjáni Oláh Károlytól. Varga Roland tanítványa így bronzéremmel térhetett haza. A HVSE versenyzőinek nem sikerült érmet begyűjteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!