Sport

2010.10.21. 13:53

Crvena Zvezda-Partizan rangadó: székek nélkül, óriási rendőri készültséggel

Beengedik a szurkolókat a szerb labdarúgó-bajnokság rangadójára, a szombati Crvena zvezda-Partizan Beograd összecsapásra, igaz, a székeket leszerelték a vendégszurkolók szektorában, és a szokásosnál is nagyobb lesz a rendőri készültség - írta a csütörtöki szerb sajtó.

MTI

A vendég együttes elnöke előzőleg felvetette, zárt kapuk mögött kellene lejátszani a mérkőzést, mert tartani lehet attól, hogy a szokásosnál is súlyosabb összetűzések lesznek a két ősi rivális szurkolótáborai között.

Szerb szurkolók a múlt héten botrányt okoztak a szerb válogatott Európa-bajnoki selejtezőjén az olaszországi Genovában; a rendbontás miatt a mérkőzés a 6. percben félbeszakadt. Szerbia emiatt komoly büntetésre számíthat az európai szövetségtől (UEFA).
 

A szerb belügyminisztérium, a rendőrség, a labdarúgó-szövetség illetékesei és a két klub vezetői a héten többször is tanácskoztak a közelgő, 139. belgrádi örökrangadóról. Az is felvetődött, hogy el kellene halasztani a derbit.

Végül az a döntés született, hogy szombaton egészen korai időpontban, délután 1 órakor kezdődik a mérkőzés. A helyszínre, a Crvena zvezda 50 ezer férőhelyes stadionjába legfeljebb 35 ezer nézőt engednek be úgy, hogy minden szektorba 15-20 százalékkal kevesebb jegyet adnak el. A rendre 4 ezer rendőr fog felügyelni a stadionban és környékén.
    A Zvezda-Partizan örökrangadók előtt, alatt és után rendszeresek a rendbontások; a rendőrség általában több tucat szurkolót szokott őrizetbe venni. A meccset kísérő erőszaknak majdnem mindig vannak sérültjei, sőt halálesetek is előfordultak. A Crvena zvezda stadionjában, a Marakanában idén előrelátó módon leszerelték a műanyag székeket a Partizan-szurkolóknak fenntartott szektorokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!