Sport

2012.12.02. 18:55

Csak egy félidőig tartotta a lépést a SZoESE

Szombathely - A papírformának megfelelően vereséggel folytatta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokságot a SZoESE. Az egyetemisták a vendég Nagykanizsától kaptak nagy verést.

Tóth Gábor

A 8. játéknapon a remek erőt képviselő, felsőházba igyekvő Kanizsa volt a szombathelyiek vendége. A hazaiak megpróbálták meglepetést okozni, de nem jártak sikerrel. Ugyan jól kezdték a mérkőzést, komoly erőbedobásra késztették ellenfelüket, de csak egy félidőig tudták tartani a lépést (20. perc: 33-46). Fordulás után a zalaiak egész pályás letámadásra váltottak, az az agresszív harcmodor pedig nem ízlett az egyetemistáknak. Sokat hibáztak, sok labdát adtak el, a támadásaikat nem fejezték be. Míg a vendégek a labdaszerzésekből gyors, pontos támadásokat vezettek – és remekül dobtak távolról. A hajrában aztán már teljesen szétesett a SZoESE játéka.

Ányos Szilviát (labdával) gyötrik a Nagykanizsa játékosai. A SZoESE kosarasa nagyot küzdött, remekül és ponterősen játszott. Fotó: Benkő Sándor

Szombathelyi Egyetemi SE - Kanizsai Vadmacskák 49-86 (19-25, 14-21, 6-13, 10- 27)

Szombathely, 30 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság, vezette: Borsos, Kulcsár.

SZoESE: Gusztafik 4, Földi 10, Handler 4, ÁNYOS 19/ 3, KONTI 10. Csere: Bauer 1, Uszkai 1, Mangliár –, Lumniczer –, Gősi. Edző: Szalai János.

Nagykanizsa, legjobb dobók: Fekete 24/12, Fuisz 20/6.

Szalai János: – Az első félidőben még elfogadhatóan játszottunk, de aztán megadtuk magunkat. Sajnos 39 eladott labdával nem lehet nyerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!