Haladás

2019.07.25. 20:17

Csak helyzetekig jutottak a hazaiak

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen az NB II-es Haladás gól nélküli döntetlent játszott az NB III-as Sárvárral.

Pum András

A szombathelyi Füleki Márkot (labdával) Pető Benjamin üldözi

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Sárvár FC 0-0. – Szombathely, 300 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa – Bokor, Jagodics, Tamás, Füleki (Bosnjak) – Molnár B. (Kiss B.), Doktorics (Németh E.), Szekér (Illés), Nyári (Petró) – Eszlátyi (Tóth M.), Novák (Balogh F.). Edző: Supka Attila.

Sárvár: Gőcze (Horváth B.) – Valkovszki, Pados, Kertai (Tratnyet), Horváth D. – Potyi, Kun, Pető (Szenczi), Skriba (Kovács B.), Faggyas (Bak) – Rajzinger (Torda). Edző: Bojan Lazics.

A szombathelyieknél próbajátékon szereplő, a legutóbbi bajnokságot a Mezőkövesdtől a ZTE-ben töltő csatár Novák Csanád a kezdőben kapott helyet. Csakúgy, mint a másik próbázó, az MTK-tól érkezett jobb oldali védő, Molnár Bence. Sérülés miatt pedig Yuriy Habovda és Tóth-Gábor Kristóf hiányzott. A Haladásban a kulcsemberek többsége pihenőt kapott, főleg a fiatalok teljesítményére volt kíváncsi Supka Attila. A sárváriaknál a kaposvári védő, Tratnyet Dániel szerepelt próbajátékon.

 

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, több veszélyes támadást is vezettek, de a sárváriak is becsülettel odatették magukat. A rekkenő hőség ellenére jó iramú játék folyt a pályán, mindkét csapat gyorsan futballozott. Aztán a fél­idő derekán ismét átvette az irányítást a Haladás, sorra vezette támadásait. Ám a hazaiak előtt csak kisebb helyzetek adódtak, a sárváriak zártan, fegyelmezetten védekeztek, de a játék szinte kizárólag a sárváriak térfelén folyt. A 37. percben Kertai buktatta Eszlátyit a tizenhatoson belül. A büntetőt Doktorics ballal a léc fölé lőtte.

Szünet után egy szögletrúgást Jagodics fejelt nem sokkal a léc fölé, nem sokkal később Medgyes nagy helyzetből fejelhetett, ám a labda az egyik vendégvédőről szögletre pattant. Egykapuzott a Haladás, beszorította ellenfelét, a Sárvár kontrákra épített. A hajrában Németh Erik lőtt balról, kevéssel a felső léc fölé, majd Bosnjak távoli próbálkozását védte Horváth. A hazaiak rengeteg passzal építették fel támadásaikat, de nehezen bontották meg a vendégvédelmet. A 87. percben Medgyes fejelt a jobb sarok mellé, majd egy tűzijáték után maradt ki két Hali-ziccer.

A Haladás végig fölényben futballozott, de a Sárvár jól helytállt, alaposan megnehezítette a dolgát.

Supka Attila: – Ezt a mérkőzést úgy ahogy van, dobhatjuk a kukába, nem azt láttuk, amit szerettünk volna. Azért nem játszottak a mai meccsen jó páran, mert lehetőséget akartunk adni a többieknek. Képet kaptunk arról, kik azok, akik a továbbiakban is itt maradhatnak, és kik, akiktől elköszönünk. Meg kell próbálnunk olyan játékosokat hozni, akik egyből bevethetőek, akikre szükségünk van, kísérletezni ugyanis nincs idő, jövő héten kezdődik a bajnokság.

Bojan Lazics: – Egy nagyon jó csapat ellen jó mérkőzést játszottunk. Noha a szombathelyiek gyorsan futballoztak, felvettük a tempót, abszolút elégedett vagyok a fiúkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában