Sport

2009.08.04. 02:28

Csapatban Európa-bajnok lett a Szombathelyi Kötélugró Klub

Szombathely - A svédországi csapat Európa-bajnokságon jól szerepeltek, és egy aranyérmet szereztek a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői.

Vastag Nándor

- Teljesen elégedettek vagyunk az Eb-szerepléssel, bár a vegyescsapat aranyérmére egyáltalán nem számítottunk, mondhatni meglepetés volt - értékelt Füle Magdolna, aki Bánhegyi Attilával közösen készíti fel a kötélugrókat. - A csapat tagjai nagyon koncentráltan és összeszedetten versenyeztek, szinte hibátlan gyakorlatokat mutattak be. A gyorsasági szám ugyan nem úgy sikerült, ahogy tervezték, de nem keseredtek el, hanem inkább erőt adott nekik a folytatásra.

A lány csapatainkban többen is nagyon fiatalok - épphogy betöltötték a 15 évet, ami a kontinensviadal alsó korhatára volt. Sőt az egész csapatból csak Pászthory Dórának és Lőrinczy Dórának volt Európa-bajnoki tapasztalata, ők két évvel ezelőtt bronzérmet szereztek. De visszatérve a lányokra, Eb-újoncként elsősorban a tapasztalatszerzés volt a céljuk, bár ennél azért többre képesek. Úgy érzem, ha valamelyik csapatnak jobban kijött volna a lépés, akkor biztosan felállhatott volna a dobogóra. Talán kissé megilletődötten, lámpalázasan versenyeztek, így a gyakorlataikba sok hiba csúszott. De nem szomorkodunk, a 13 csapatos mezőnyben az ötödik és a nyolcadik hely is jó eredmény.

- Nagyon sokat edzettünk az elmúlt három hétben, így előzetesen a dobogóra lépésben azért bíztunk - fogalmazott Pászthory Dóra, a győztes csapat egyik tagja. - Az Eb-n pedig remekül összehangolódtunk, pár hibával, de nagyon jól teljesítettük a gyakorlatokat, így a verseny befejeztével már legalább ezüstéremre számítottunk. De arany lett belőle, aminek nagyon örültünk az eredményhirdetésen. Egyedül a gyorsasági szám sikerült rosszul. Kétköteles futásban edzéseken rendre 500 feletti eredményt értünk el - ahol a jobb lábbal tett lépéseket számolják -, de Svédországban csak 478-at teljesítettünk - szerencsére még ezzel az eredménnyel is nyertük a számot. Kicsit bánkódtunk utána, mert nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk képesek, de aztán még nagyobb koncentrációval folytattuk a küzdelmeket.

A héten pihenőt kapnak a kötélugrók, majd hétfőtől egyhetes edzőtábor kezdődik Csopakon. A következő verseny október végén három- és négyfős csapatok részvételével kétköteles Világkupa lesz Párizsban, melyet kétévente rendeznek meg. A szombathelyiek egy juniorcsapatot biztosan dítanak a Vk-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!