Sport

2012.04.19. 02:29

Csercsics különdíjas lett egy oroszországi birkózó versenyen

Csercsics Richárd első lett és különdíjat is nyert egy oroszországi korosztályos birkózó versenyen.

Horváth Erika

A Gulyás István vezette magyar szabadfogású birkózó-válogatott a nagy menetelés, az olimpiai kvalifikációs versenyek előtt az oroszországi Kalinyingrádban kapta az utolsó terhelést kéthetes edzőtábor formájában. Ezúttal nem csak a szűk keret utazott, hanem a legjobb fiatalok is. A Haladás VSE-ből - Veréb István csapatából - így négyen voltak az edzőtáborban, a kvalifikációra készülő Hatos Gábor, Ligeti Dániel, ifj. Veréb István, valamint Csercsics Richárd.

Utóbbinak alkalma nyílt egy nemzetközi, 18-22 évesek számára rendezett versenyen való indulásra is. Három győzelemmel jutott fel a dobogó legmagasabb fokára: lengyel, majd német ellenfelét is 6-0, 6-0-ra verte, a döntőben pedig egy fehérorosz birkózót győzött le 1-0, 4-0-ra. A 120 kiló győzelméért egy LCD tévét kapott, illetve az egész mezőny legtechnikásabb versenyzőjének járó különdíjat is.

A szabadfogású különítmény szombaton hajnalban érkezett haza, ezt a hetet viszont már Tatán kezdte a hattagú szűk keret, s tegnap hajnalban egy kivétellel el is utaztak az első kvalifikációs verseny helyszínére, Szófiába. A március eleji Eb-n súlyos keresztszalag-sérülést szenvedett ifj. Veréb István kihagyja az első viadalt. Bár az orvos gyógyultnak nyilvánította, s a felkészülés során amilyen munkát csak tudott, elvégzett, de a birkózásban még utol kell érnie magát. Hatos Gábor és Ligeti Dániel viszont pénteken, illetve szőnyegre lép a kvótáért. De erről részletesebben majd később.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!