kosárlabda

2018.09.03. 22:06

Csorvási megnősült, majd munkába állt

Csorvási Milán számára nem telt el eseménytelenül a nyár, hiszen nemrégiben megnősült. Kikapcsolódásra és nyaralásra is jutott ideje feleségével és kislányával, de szívesen jött vissza Körmendre augusztus 20-ára, a felkészülési időszak nyitányára.

Tóth Judit

Csorvási Milán (labdával) nagy csatában Fotó: Szendi Péter

– Kemény két héten vagyunk túl, minden nap komoly munkát végeztünk, elfáradtunk, de tudjuk, hogy az alapozás mindig ilyen. Szerencsére a feleségem megérti ezt, és elnézi nekem, hogy gyakorlatilag csak aludni járok haza. Azt gondolom, hogy az új külföldi játékosokkal nagyon jól ki lehet jönni, emellett magyar igazolásunk, Lajsz Gergely is nagyon jól beilleszkedett a csapatba – mondta Csorvási Milán, az Egis Körmend NB I-es kosárlabdacsapatának egyik meghatározó magas embere.

A center azt is elmondta, hogy nagyon várja a bajnokság kezdetét, a tavalyihoz, tavalyelőttihez hasonlóan erős idényre számít most is. Csorvási szerint jó bajnoki év következik, mert a legtöbb csapatnál nagy volt a mozgás. Hogy ki, milyen játékerőt képvisel, az majd néhány forduló eltelte után látszik világosabban, hiszen jó pár olyan idegenlégiós került az együttesekhez, akik Magyarországon nem, vagy csak kevésbé ismertek.

– Úgy gondolom, hogy kiegyenlített szezonra, ennek megfelelően ki-ki meccsekre lehet számítani, mert legalább nyolc olyan gárda van, aki körbeverheti egymást. A csapatomat természetesen az első négybe várom, ez a kitűzött cél – vélekedett a körmendiek centere.

Az Egis Körmend játékosa elmondta azt is, hogy az első felkészülési meccsünk nem sikerült a legjobbra, bár szerinte a horvát Zagreb Cedevita komoly játékerőt képvisel, és magasabb szintű csapat.

– Próbáltuk tartani velük az iramot, de belefutottunk egy 28 pontos vereségbe. Ha nem is ekkora, de van különbség a két együttes között. Mindig a győzelem a cél, de az edzőmeccseken az is fontos, hogy gyakoroljunk és mindenki kapjon lehetőséget – fogalmazott Csorvási.

Nem lesz ez másként a hétvégi Mogyorósy Szilárd Emléktornán sem, ahol a piros-feketék szeretnének győzelemmel bemutatkozni a hazai közönség előtt, de a gyakorlás is fontos. A lényeg, hogy a bajnokság kezdetére minden összeálljon – jól játszani, nyerni majd élesben kell.

Csorvási végül hangsúlyozta, a külföldiek mellett nagy szükség lesz a csapat fiataljaira is, akik mindent megtesznek azért, hogy játéklehetőséghez jussanak. Sokat dolgoznak, tisztelettudóak, elfogadják a rangidős játékosok – így a csapatkapitány, Ferencz Csaba és Csorvási Milán – véleményét. Mindez erősíti a csapategységet, ami a legtöbbször döntő fontosságú a bajnokság kimenetelét illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában