Sport

2012.04.26. 12:28

Debreceni úszó Eb - Minden eddiginél több ország indul

Minden korábbi kontinensviadalt túlszárnyalva összesen 45 ország versenyzői vesznek részt a május 21-27. között rendezendő 31. úszó Európa-bajnokságon Debrecenben - jelentette be Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság elnöke.

MTI

Gyárfás Tamás azt is közölte, hogy a versenyt a helyszínen tekinti meg a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) uruguayi elnöke, Julio C. Maglione.

"A jelentkezések magas száma és a sportdiplomata jelenléte is mutatja: hiába vagyunk olimpia előtt, ez a verseny nem főpróba, hanem maga az előadás lesz" - fogalmazott Gyárfás, aki egyszersmind a Magyar Úszó Szövetség elnöke is.

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője elmondta: logisztikailag 95 százalékos készültségben állnak 25 nappal az Eb előtt. A legnagyobb problémát a szálláshelyek szűkössége okozza, ezt hajdúszoboszlói hotelek kihasználásával igyekeznek orvosolni - tette hozzá.

A belépőkre kitérve elmondta: összesen 800 helyet tudnak értékesíteni a nézőtéren, ennek felét a külföldi szövetségek kapják. Kétszáz jegyet terjesztenek Debrecenben, illetve ugyanennyit országosan. Az Eb idején, május 26-án tartják a városban a LEN-nek, az európai vizes sportok szövetségének kongresszusát is - jegyezte meg.

Orendi Mihály tudatta még, hogy több válogatott is megkezdte az edzéseket a helyszínen, a Debreceni Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!