Sport

2017.10.05. 20:29

Dévai Boglárka 14. a vb-n

MONTREAL A legjobb magyar helyezés Dévai Boglárka nevéhez fűződik a tornászok kanadai világbajnokságán. A Szombathelyi Sportiskola Eb-bronz-érmese sérülten is 14. tudott lenni ugrásban.

Horváth Erika

Dévai Boglárka sérülten is helytállt a vb-n Fotó: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Edzői, Rácz Gábor és Vizer Erzsébet eredetileg is 8–14. helyezést vártak Eb-bronzérmes tanítványuktól, Dévai Boglárkától. Csakhogy a Kanadába utazás előtti utolsó edzésen bokasérülést szenvedett, és szinte az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy legalább a legerősebb szerén, ugrásban – amelyen világkupa-szériagyőztes is lett – el tud-e indulni. Nos, Bogit nagyon kemény fából faragták, a szíve vitte előre, ha nem is olyan lendületes nekifutással, mint egészségesen, de mind a két ugrását be tudta mutatni, 13,833 pont lett az átlaga, ezzel a 14. helyet szerezte meg. Edzőinek egyöntetű véleménye, hogy egészségesen lett volna esélye becsúszni a nyolcas döntőbe. Edzői, Rácz Gábor és Vizer Erzsébet eredetileg is 8–14. helyezést vártak Eb-bronzérmes tanítványuktól, Dévai Boglárkától.

Dévai Boglárka sérülten is helytállt a vb-n Fotó: Unger Tamás

Csakhogy a Kanadába utazás előtti utolsó edzésen bokasérülést szenvedett, és szinte az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy legalább a legerősebb szerén, ugrásban – amelyen világkupa-szériagyőztes is lett – el tud-e indulni. Nos, Bogit nagyon kemény fából faragták, a szíve vitte előre, ha nem is olyan lendületes nekifutással, mint egészségesen, de mind a két ugrását be tudta mutatni, 13,833 pont lett az átlaga, ezzel a 14. helyet szerezte meg. Edzőinek egyöntetű véleménye, hogy egészségesen lett volna esélye becsúszni a nyolcas döntőbe. A szintén sérült dunaújvárosi, összetettben Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia (49,698) 29. lett. A válogatott szombathelyi újonca, Tömböl Boglárka megtette a magáét, gerendán 9,833 ponttal a 94., talajon 10,933-del a 96. helyet szerezte meg. Előbbi szeren 25, utóbbin 15 versenyzőt előzött meg. Amúgy sok nagyon jó női tornász vérzett el a selejtezőben. Például az ugrás idei Európa-bajnoka, a francia Devillard Déva Bogi mögött a 15. helyen végzett, de a szombathelyi világkupán látott háromszoros olimpiai bajnok, gerendán idén is Európa-bajnok román Ponoris messze maradt a döntőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában