Sérülés

2019.03.12. 21:39

Dévai Boglárka ismét műtét után

Ismét műtéti beavatkozás után lábadozik Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola Európa-bajnok tornásznője.

Horváth Erika

Dévai Boglárka–mint mindig – a hétfői műtét után is bizakodó

Fotó: VN/Bede Petra

Nem sokáig örülhetett felhőtlenül az augusztusi, glasgow-i diadalának, az ugráson szerzett Európa-bajnoki címének Dévai Boglárka. A Szombathelyi Sportiskola 19 éves tornászának szeptember 10-én, egy edzésen elszenvedett, akkor még nem is túl nagynak tűnő sérüléssel – a felemás korláton óriás kör közben belerúgott az alsó karfába – kezdődött meg a pokoljárása. Azóta alig néhány hetet tudott edzeni, többször műtötték, versenyen nem tudott indulni. Ki kellett hagynia a szeptemberi országos bajnokságot, az azt követő szombathelyi világkupaversenyt, majd a világbajnokságot is. De hiányzott az elmúlt hétvégi országos szerbajnokságról is Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa. Akin most éppen a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján próbálnak meg segíteni. Hétfőn esett át egy újabb – remélhetőleg utolsó – műtéten.

Dévai Boglárka–mint mindig – a hétfői műtét után is bizakodó
Fotó: VN/Bede Petra

– Decemberben úgy tűnt, hogy minden rendben, januárban el is kezdtem edzeni, de másfél hétnél nem bírtam tovább, egyre jobban fájt a bal nagylábujjam. A kontrollvizsgálatok cisztát és gyulladást mutattak. Több hétig tartó kezelések következtek, de nem javult a helyzet. És mivel a vérképem sem volt a legjobb, újabb műtétet javasoltak – idézte fel az előzményeket Dévai Bogi. – Hétfőn volt a beavatkozás, kipucolták, és el kellett merevíteni a felső ujjpercet, csavar is került bele. Hajnalra, amikor az érzéstelenítő hatása elmúlott, nagyon-nagy fájdalmam volt, de most már csillapodott. Néhány napig még biztosan itt leszek a klinikán, mert antibiotikumos kezelést is kapok a fertőzések megelőzésére. Remélem, minden rendben lesz, és akkor talán júniusban el tudok kezdeni edzeni, és felkészülhetek az októberi világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában