sérülés

2018.09.12. 18:52

Dévai Boglárka nem indul az ob-n

Egy kisebb sérülés miatt a Szombathelyi Sportiskola Európa-bajnok tornásza, Dévai Boglárka nem tud elindulni a hétvégi országos bajnokságon.

Horváth Erika

Dévai Bogi és egyik edzője, Rácz Gábor

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

Dévai Bogi és egyik edzője, Rácz Gábor
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Péntektől vasárnapig a fővárosi Tornacsarnok ad otthont a tornászok országos bajnokságának. Ez lett volna a glasgow-i Európa-bajnokság utáni első versenye az ott ugrásban aranyérmet szerző Dévai Boglárkának. A Szombathelyi Sportiskola 18 éves üdvöskéje nagyon komolyan készült, mind a négy szeren szeretett volna indulni.

A hétfői edzésen felemás korláton történt meg a baj, az alsós óriáskörben nagyon beütötte a karfába a bal nagy-

lábujját, ami azóta duzzadt és fájdalmas. De szerencsére a röntgen törést nem mutatott ki. Bogi edzői, Vizer Erzsébet és Rácz Gábor úgy döntöttek, nem kockáztatnak, hiszen tanítványukra idén még vár egy nagyon nagy feladat, az október 25. és november 3. között rendezendő katari világbajnokság – most mindent annak kell alárendelni. Az ob-t lemondták, de bíznak abban, hogy Bogi megmutathatja tudását a hazai közönségnek a jövő hét végén Szombathelyen rendezendő világkupaversenyen. Dr. Szilágyi Zoltán, a Markusovszky kórház adjunktusa igyekszik rendbe hozni Bogi lábát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában