Európa-bajnok tornászunk

2018.10.11. 08:30

Dévai indulhat a vb-n: felépült és készül

Hivatalossá vált: Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola Európa-bajnok tornásza el tud indulni az október végi dohai világbajnokságon.

Horváth Erika

Ez már a múlt. Dévai Bogi már eldobta a mankóit és edz

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Az egy hónapja történt kisebb sérülés alaposan felborította Dévai Boglárka versenyprogramját. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor ugráson tavaly Európa-bajnoki bronzot, idén aranyat szerző tanítványának szeptember 10-én edzésen letörött a nagylábujjából egy csontdarabka, amit az egyre fokozódó fájdalmak miatt el is kellett távolítani, illetve az ízületi gyulladásán is segíteni. A beavatkozás után mankóval érkezett a szombathelyi világkupára, de ki kellett hagynia még egy betervezett vk-versenyt is. A nagy kérdés az volt, hogy tud-e csatlakozni a magyar válogatotthoz, amely október 18-án utazik el a dohai vb-re. Nos, a szerdai reggeli edzés után zöld jelzést kapott Bogi.

Ez már a múlt. Dévai Bogi már eldobta a mankóit és edz
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

– Bár fájdalmai még vannak, Bogi nagyon elszántan készül, napról napra biztatóbb a helyzet – mondta Vizer Erzsébet. – Négy nappal ezelőtt még az is kérdéses volt, hogy a csapatot segítendő, akár egy ugrást is el tud-e vállalni. A szerdai szereplése a szövetségi kapitányt és minket is me­g­győzött arról, hogy két ugrásra is képes már. Igaz, még nincs köztük az a nagyon nehéz másfél csavaros, amellyel Európa-bajnok lett. A repertoár egyelőre az a kettő, amelyekkel tavaly Eb-bronzot szerzett.

A dohai vb-t már a tokiói olimpia jegyében rendezik meg – október 25. és november 3. között –, mert csak a legjobb 24 csapat vehet majd részt a jövő évi kvalifikációs vb-n. És a magyarok köztük akarnak lenni. A csapatversenyben elég egy ugrást bemutatniuk a tornászoknak. Csak azok ugranak kettőt a selejtezőben, akik az egyéni szerenkénti fináléba pályáznak.HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában