Sport

2015.03.30. 14:39

Dévai ugráson, Csillagtalajon aranyérmes

Budapest - Jól szerepeltek a Delfin SI SE tornászai a hétvégén rendezett országos szerbajnokságon: hárman hét érmet szereztek.

Unger Tamás

A felnőttek mellett a junior korosztályban is megrendezték a tornászok szerbajnokságát a Tornacsarnokban. A fiatalabbaknál Székely Dóra vitte a prímet, ő nyert ugrásban, gerendán és talajon is, csak felemás korláton szorult a második helyre. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy neki könnyebb dolga volt, hiszen a felnőttek mezőnye népesebb volt. 

Vizer Erzsébet és Rácz Gábor másik két tanítványa közül a 15 éves Dévai Boglárkát az első versenynapon magyar bajnokká avatták, ugráson nem talált legyőzőre. (Tavaly ezen a szeren lett finalista, hatodik az ifjúsági olimpián).

- Nagyon örülök, hiszen életem első hazai felnőtt versenyén rögtön aranyérmet szereztem. A legerősebb szerem az ugrás, és ezt is szeretem a legjobban, talán nem véletlen, hogy a múlt hétvégi cottbusi világkupán is döntős lettem. Most is hibátlan volt mindkét kísérletem - nyilatkozta sikere után Dévai Bogi.

Vasárnap a gerenda és a talaj volt soron. Utóbbi szer eredményhirdetésénél mindkét szombathelyi tornászlányt dobogóra szólították. A három hónapos pihenő után újra csatasorba álló - ezen a szeren Eb-nyolcadik - Csillag Tündét a legmagasabb fokára, a békéscsabai Böczögő Dorinával együtt. A harmadik érem, a bronz Dévai Boglárkáé lett.



Az országos szerbajnokság szombathelyi érmes tornászai (balról): Csillag Tünde, Dévai Boglárka, Székely Dóra
Fotó: Unger Tamás

- Nagyon meglepődtem, hogy holtversenyben nyertem, mert egy leépített gyakorlattal indultam, igaz, azt jól megcsináltam - értékelte a versenyt Csillag Tünde. - Az elmúlt időszakban a sérüléseim miatt volt egy hosszabb pihenőm, februárban kezdtem el újra készülni, ezért is indultam ezzel a talajgyakival, így különösen örülök az aranyéremnek. 

Győztesek és a Delfin SI SE-sek eredményei. Női, felnőtt. Ugrás: 1. Dévai Boglárka 13,45 pont, ... 4. Csillag Tünde 12,35. Felemás korlát: 1. Böczögő Dorina (Békéscsaba) 12,90, 5. Csillag Tünde 11,70, 5. Dévai Boglárka 11,00. Gerenda: 1. Böczögő Dorina 13,10, 5. Dévai Boglárka 11,40. Talaj: 1. Csillag Tünde és Böczögő Dorina 13,20-13,20, 3. Dévai Boglárka 13,0. Junior, ugrás: 1. Székely Dóra 12,90. Felemás korlát: 1. Kovács Zsófia (Dunaferr) 13,60, 2. Székely Dóra 10,60. Gerenda: 1. Székely Dóra 10,90. Talaj: 1. Székely Dóra 12,70. 

Csütörtökön és pénteken Százhalombattán rendezik meg a női tornászok szuper csapatbajnokságát, illetve a Matolay emlékversenyt, amelyen ismét a szerekhez lépnek a Szombathelyi Sportiskola tornászai. Dévai Boglárka számára ez válogató is lesz egyben az áprilisi, franciaországi egyéni Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!