Sport

2014.10.08. 18:05

Diáksport nap - Több mint ezren a Pannónia-ringen

Ostffyasszonyfa - Nagyszerűen sikerült a 18. Megyei Diáksport Nap, a verőfényes szerda délelőttön több mint 1100 általános iskolás diák vett részt a Pannónia-ringen megrendezett programokban.

Horváth Erika

Bár – ahogy Pálóczi László, a Vas Megyei Diáksport Egyesület elnöke fogalmazott – már igencsak lecsupaszított költségvetésű a nagy hagyományokkal bíró Megyei Diáksport Nap, idén is nagy élményt tudtak adni a gyerekeknek, hiszen szerencsére továbbra sincs hiány olyanokban, akik szívügyüknek tekintik ezt az október eleji monstre rendezvényt. A Pannónia-ring 18. alkalommal biztosította a helyszínt – a pálya, ahol máskor gépcsodák, motorok, autók száguldanak, egyszer egy évben gyerekzsivajtól hangos.

A Pannónia-ring pályáját gyerekhad lepte el. A hagyományos kerékpáros versenyt is megrendezték. Fotó: Farkas Béla

A szervezésben, a rendezésben óriási részt vállal Ostffyasszonyfa önkormányzata és általános iskolája is. Segítségükkel zsíroskenyérrel, teával is kínálhatták a gyerekeket, de a versenyek legjobbjai az érmek mellé ajándéktárgyakat is kaphattak. Mert természetesen a kiegészítő mozgáslehetőségek mellett ezúttal is megrendezték az aradi vértanúk futó és kerékpáros emlékversenyét. Nagy mezőnyökkel; például futásban az 5–6. osztályosok 1849 méteres távjánál 280-an rajtoltak.

A 18. Megyei Diáksport Napot gyönyörű, verőfényes időben, rekordlétszámmal bonyolíthatták le. Huszonhárom Vas megyei iskolából több mint 1100-an vettek részt a programokban. Örvendetes, hogy egyre több helyről, a megye távolabbi részeiből is érkeztek, még Pankaszról és Őriszentpéterről is. A szombathelyieket a Zrínyi, a Simon és a Gothard iskola diákjai képviselték. A kőszegiek szokás szerint nagyon sok gyereket utaztattak – a Béri Balog iskolából közel százan jöttek. Ráadásul eredményesek is voltak, hiszen a 16 aranyéremből tízet kőszegi diák nyakába akasztottak.

A Pannónia-ring jövő évi programjába már most bekerült a 19. Megyei Diáksport Nap (október 7.). Sőt, már a 2016-os, 20. jubileumi rendezvényt is „előjegyezték".

A győztesek:

Kerékpárversenyek. 1–2. osztály: Hóbor Lehel (Árpád-házi, Kőszeg), ill. Hirsch Doroti (Kenyeri).

3–4. o.: Molnár Levente (Olcsai, Körmend, ill. Sárközi Tirza (Béri Balog, Kőszeg).

5–6. o.: Nyul Marcell (Árpád-házi, ill. Spanraff Liza (Árpád-házi).

7–8. o.: Nyul Patrik (Árpád-házi), ill. Gurisatti Jázmin (Béri Balog).

Futás. 1–2. o.: Bene Noel (Simon), ill. Halmosi Dézi (Gothard).

3–4. o.: Artner Dávid (Zrínyi), ill. Iker Natália (Béri Balog).

5–6. o.: Szabó Kristóf (Kemenesmagasi), ill. Spanraff Liza (Árpád-házi).

7–8. o.: Ecker Tamás (Balog), ill. Marton Emese (Árpád-házi).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!