Sport

2016.04.14. 16:43

Dobogós tornászok: Arany, ezüst és bronz csapatban

Budapest - Az öt Vas megyei csapat közül három dobogóra állhatott a torna diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

Az elődöntőkből továbbjutott 12-12 együttes vehetett részt a diákolimpia döntőjében; Vas megyét öt lánycsapat képviselhette. A legkisebbeknél, az I. korcsoportosoknál a szombathelyi Zrínyi; Barasits Andrea tanítványai 72,80 összpontjukkal bronzérmet érdemeltek ki a két szeren - talajon és gerendán - bemutatott kötelező gyakorlataikkal. A csapat tagjai: Ádám Dorottya, Molnár Georgina, Barcsánics Viola, Rajnai Regina, Proksza Zsófia. A zrínyisek közül utóbbi két kislány kapta a legnagyobb pontszámot - mindketten 18,50-ot - ezzel az egyéni összesítésben, holtversenyben a negyedik helyen zártak.

A Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium aranyérmes V-VI. korcsoportos haladó lánycsapata. Balról: Dévai Boglárka, Tóth Boglárka, Nardai Borbála, Papp Katalin, Székely Dóra. Fotó: Nagy Lajos Gimnázium

A III-IV. korcsoportban (itt már három szeren, gerendán is tornásznak) a Bolyai iskola Börzsönyi Szonja, Németh Zsófia, Farkas Noémi, Komondi Kata, Kiss Adél, Komp Karina összeállítású együttese 110,0 ponttal a hatodik helyet szerezte meg. A csapat felkészítője Grénus Gabriella. Komp Karina a dobogóra is felállhatott, miután 28,0 ponttal harmadik lett.

A Bolyai gimnázium ezüstérmes együttese (balról): Hegyi Júlia, Jagodich Mira, Varga Zsófia, Roznár Katalin, Herczku Boglárka, Simon Viktória. Fotó: Bolyai iskola

A középiskolások (V-VI. kcs.) számára két kategóriában írták ki a versenyt. A kezdőknél a Kereskedelmi - Niksz Viktória, Hende Dóra, Fodor Dzsenifer, Papp Kamilla, Peresznyák Réka, Németh Veronika; felkészítőjük Pászthoryné Koltai Andrea - az ötödik helyen végzett. Ugyancsak az ötödik helyet szerezte meg az egyéni versenyben Peresznyák Réka (27,90). A mind a négy szeren tornászó haladóknál (itt igazolt versenyzők is szerepelhetnek, de az egyéni versenyben csak az amatőröket értékelik) teljes volt a vasi siker, hiszen az arany és az ezüst is Szombathelyre került.

Az I. korcsoportosoknál a Zrínyi bronzérmes lett (balról): Proksza Zsófia, Rajnai Regina, Molnár Georgina, Ádám Dorottya, Barcsánics Viola. Fotó: Zrínyi iskola

Magabiztosan szerezte meg a diákolimpiai bajnoki címet a Nagy Lajos Gimnázium Papp Katalin, Székely Dóra, Dévai Boglárka, Tóth Boglárka, Nardai Borbála összetételű csapata (edző: Barasits Andrea) 150,30 ponttal, míg az ezüst a 148,30 pontot gyűjtő Bolyaié lett. Grénus Gabriella együttesében Simon Viktória, Jagodich Mira, Hegyi Júlia, Varga Zsófia, Herczku Boglárka és Roznár Katalin szerepelt. Az egyéni összetett versenyben Nardai Borbála (NLG, 38,10) nyakába arany került, Roznár Katalin és Herczku Boglárka (Bolyai, 37,30-37,30) holtversenyben ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!