Sport

2018.09.08. 08:09

Döntős a Körmend a Mogyorósy Szilárd Emléktornán

Az Egis Körmend magabiztos játékkal, pontgazdag mérkőzésen jutott túl a szlovén Helios Suns csapatán, így a döntőben meccselhet a 13. Mogyorósy Szilárd Emléktornán. Ellenfele a görög Rethymno Cretan Kings csapata lesz.

Egis Körmend – Helios Suns 105-74 (29–25, 26–14, 24–16, 26–19)

 

Körmend, Városi Sportcsarnok, Mogyorósy Szilárd Emléktorna 1000 néző

 

KÖRMEND: McNEAIL 15/3, Bradford 9, FERENCZ 20/15, Hammonds 10, BERGSTEDT 19

Csere: PRICE 18/9, Németh Á. 8/6, Lajsz 4, Oroszi, Márton 2, Kiss M., Érsek

Vezetőedző: Antonis Constantinides

HELIOS SUNS: Pasaljic 12/3, Gajic 5/3, Fon 2, Vesel 7, SALIC 24/3,

Csere: Oman 5/3, Klavzar: 9/3, Mocnik 5, Jogan 3, Strel 2, Macek-

Vezetőedző: Jovan Beader

Az eredmény alakulása. 5. p.: 17-13, 7. p.: 21-22, 15. p.: 47-32 17. p.: 40-25 23. p.: 51-41 28. p.: 76-51, 34. p.: 87-69 38. p.: 103-73

Kipontozódott: -

A 13. Mogyorósy Szilárd Emléktorna nyitómeccsén a Rethymno Cretan Kings két ponttal megverte az izraeli Bnei Herzliyát, utóbbi trénere a korábban Körmenden edzősködő Gasper Potocnik. A győzelemmel a görögök jutottak a torna szombati döntőjébe. Az Egis Körmend a szlovén Helios Suns gárdájával küzdött pénteken este, ez volt a megújult piros-fekete együttes első hazai bemutatkozása.

A mérkőzés első kosarát a vendégektől Vesel szerezte, majd Salic állt bele a pontgyártásba nagy lendülettel. A házigazdánál Bergstedt vette fel leggyorsabban a ritmust, a dán center pontjaival tartotta magát a vasi alakulat. A Körmend a negyedik percben tudta átvenni a vezetést McNeail pontjaival, de főként Bergstedt és Salic csatájáról szólt a mérkőzés. Az első kisszünet után rákapcsolt egy fokozatot a Körmend, Price hárompontosát gyorsan megtoldotta egy duplával és egy büntetővel is. Az amerikai pontjaival tizenhárom pontos előnye tett szert a Constantinides csapat, Ferencz is megtáltosodott, gyorsan berázott három triplát, éltette is a hazai közönség. A negyed közepére megnyugtató előnyt harcoltak ki a piros-feketék, amit a nagyszünetig még növelni is tudtak. A vendégcsapatban továbbra is Salic tartotta a lelket, a szlovén center egymaga szerezte a Helios Suns pontjainak közel felét, a félidőig összesen tizennyolcat.

A harmadik etap elején a körmendi irányító, McNeail sétált be ez ziccerrel, majd ismét jött Bergstedt, pontjaival húszra hízott a hazai előny (61-41). Sokat hibáztak a vendégek, a Körmendnek meg már látványosabb megoldásokra is futotta. Price és Bergstedt összjátékából utóbbi zsákolt nagyot, majd Bradford és Németh Ákos hoztak össze egy sikeres akciót.

Az utolsó játékrész elején a szlovéneknél Galjic és Klavzar indított pontokkal, a vasiak viszont elkapkodták a dobásaikat. Price fújt ébresztőt egy triplával, aztán Ferencz is gyorsan csatlakozott, mindjárt kettővel. Price pontjaival átléptek a százon is a piros-feketék, a vége igazi örömjáték volt, ami meghozta a hazai tábor hangját is az utolsó percekre.

A másik párharc eredménye: Rethymno Cretan Kings B.C. – Bnei Rav-Bariach Herzliya 68-66

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában