zöld-fehér

2018.07.26. 21:05

Dróth Zoltán a Haladás futsalcsapatában folytatja

A Haladás mezében folytatja pályafutását az egyik legjobb magyar futsaljátékos, az előző tavaszt már zöld-fehérben töltő Dróth Zoltán.

Tóth Gábor

Dróth, Michel Haladás-Aramis NB I. futsal és köszöntés UT

Dróth Zoltán szülővárosában, Győrben lett ismert futsaljátékos, már 19 évesen bemutatkozott az NB I-ben. Akkor is alapembernek számított az ETO-ban, amikor hemzsegtek a légiósok a csapatban. A Győrrel mindent elért, többek között hatszoros magyar bajnok lett, de a 190 centire nőtt játékos a nemzetközi porondon is felhívta magára a fi gyelmet. Gyorsan kulcsembere lett a válogatottnak, a nemzeti csapat az ő vezérletével jutott ki a 2016-os szerbiai Európa-bajnokságra – a kontinenstornán két meccsen négy gólt rúgott. Az ekkor már klasszis játékost 2016- ban igazolta le a kétszeres UEFA Futsal Bajnokok Ligája-győztes kazah Kajrat Almati, a sportág meghatározó, alapvetően brazil légiósokat foglalkoztató klubja. A Kajrat a 2016/2017-es BL-sorozatban a harmadik helyen végzett, emellett megnyerte a bajnokságot, valamint a kupát is. Dróth mindhárom sorozatban remekül teljesített, olyannyira elégedettek voltak vele, hogy 2017 májusában két évvel meghosszabbították a szerződését. A 2017/2018-as kiírásban azonban nem a tervek szerint alakultak a dolgok, így a magyar futsal legmagasabban jegyzett játékosa 2018 januárjában kölcsönben hazatért, és – sokak meglepetésére – a Haladás ajánlatát fogadta el. Szombathelyen gyorsan beilleszkedett, rögtön kulcsembere lett a zöld-fehér csapatnak, fontos gólokat szerzett, vezérletével Magyar Kupát nyert, a bajnokságban pedig bronzérmes lett a HVSE. Egy ideig úgy tűnt, hogy a 29 éves játékos külföldön folytatja a pályafutását, ám mégis marad zöld-fehér mezben.

Dróth, Michel Haladás-Aramis NB I. futsal és köszöntés UT

– Távozásom óta Kazahsztánban nagyot változott a helyzet – fogalmazott Dróth Zoltán.

– Elment az engem a Kajrathoz csábító edző, kicserélődött a fél csapat, és anyagilag sincsen olyan helyzetben a klub, mint volt a korábbi években; és mások, szerényebbek a tervek, a célok. Így békében elváltunk egymástól, közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Akárcsak januári érkezésemkor, most nyáron is több ajánlat befutott értem itthonról és külföldről egyaránt. Ugyanakkor a családdal az állandóság mellett döntöttünk, ráadásul a tavasszal nagyon jól éreztem magam Szombathelyen, és úgy érzékeltem, hogy mind a vezetők, mind a játékostársak ragaszkodnak hozzám, bíznak bennem. Újabb egy évre aláírtam a Haladáshoz. Sokat nyomott a latba az is, hogy Szombathelyen van szurkolótábor, amely rendre fantasztikus hangulatot teremtett – nagyon szerettem az Arena Savariában játszani, nem sok ilyen pálya van a honi élvonalban. Másrészt azért is maradtam Magyarországon, mert szeretnék ismét a válogatott segítségére lenni. Itthonról azért könnyebben utazom el a nemzeti csapat edzőtáboraiba, mérkőzéseire. Fontos világbajnoki selejtezők várnak a csapatra, remélem, hogy rám is számít a szakmai stáb.

– A tavasszal ingáztam Győr és Szombathely között, de most a vasi megyeszékhely re költözünk, így még jobban tudok a futsalra koncentrálni – folytatta Dróth Zoltán.

– A Haladásnál rendezettek a viszonyok, a klub évről évre fejlődik; a tervek pedig merészek. Nagyon motivál, hogy történelmet írjak a Haladással. A tavalyi szűk keretünkből a kupagyőzelemmel és a bajnoki bronzzal szerintem kihoztuk a maximumot. Ennél most feljebb kell lépnünk, meg kell céloznunk a bajnoki címet! Lesz két brazil, két szerb légiósunk, vannak válogatott magyar játékosaink, szerintem joggal vagyok bizakodó. A patinás Győr megszűnt, amit nagyon sajnálok, úgy vélem, hogy Berettyóújfalu és a Veszprém lehet a legfőbb riválisunk a bajnoki címért folytatott versenyfutásban. Nagyon várom már a bajnoki rajtot, roppant motivált vagyok, szerintem emlékezetes szezon vár ránk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában