Sport

2009.10.13. 02:26

Eb-hatodik a magyar ülőröplabdázók

Hatodik lett az ülőröplabda Európa-bajnokságon Magyarország csapata, amelyben a szombathelyi Sprint SC-ből Kovács László, illetve szövetségi kapitányként Gőczi István vett részt.

Benedek Bálint

Tizenegy csapat vett részt az ülőröplabda Eb-n. A magyarok a görögök és britek elleni siker után az ukránoktól és a németektől is kikaptak (ez a két csapat vívta később a bronzmeccset). A csoport harmadik helyéért a horvátok következtek, ezt a találkozót fegyelmezett játékkal sikerült megnyerni.

A keresztjátékban a hollandok ellen is jól koncentráltak a magyarok. Már csak a helyosztó maradt - a szerbek ellen az 5. helyért. A szoros első szett után már nem tudott újítani az elfáradt nemzeti csapatunk, így hatodik lett. Az Európa-bajnoki címet Bosznia-Hercegovina szerezte meg Oroszország ellenében (3:1). A magyar csapat meccsei. Magyarország-Görögország 3:0, -Nagy Britannia 3:0. -Ukrajna 0:3, -Németország 1:3, -Horvátország 3:1, -Hollandia 3:0, -Szerbia 0:3.

A Sprint új szerzeménye, Kovács László minden mérkőzésen játszott. Gőczi István szövetségi kapitány szerint a csapat a felkészülést figyelembe véve - és azt, hogy Európában nálunk van a legkevesebb játékos, legkisebb támogatás - jól teljesített, és minden dicséretet megérdemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!