Sport

2015.09.11. 18:40

Ecseki bombaformában Belgiumban

De Haan – Bombaformában versenyez a belgiumi World Tour-viadalon Ecseki Nándor, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka asztaliteniszezője.

Horváth Erika

A 18 éves Ecseki Nándor  két számban is bejutott a döntőbe a De Haanban zajló viadalon. Egyéniben az U21-es korosztályban 11. kiemeltként előbb a német Engemannt búcsúztatta 3:2-re, a nyolc közé a 3. kiemelt francia Bouloussa 3:2-es legyőzésével került. Nem tudta megállítani a belga Allegro sem, ezt a találkozót is 3:2-re nyerte Ecseki. Majd következett a francia Lambiet elleni elődöntő,   és ezúttal egy 3:1-es siker. A magyar fiú a fináléban a japán Sambe Koheivel találkozik.

Ecseki Nándor  
Fotó: Szendi Péter

Férfi párosban az 5. helyen emelték ki az Ecseki Nándor-Szudi Ádám kettőst. A két éve ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett duó a Brodd-Nordberg svéd párost 3:1-re verte, ezzel már a nyolc között tudhatta magát. A török Li-Menge kettőst 3:2-re győzték le, az elődöntőben pedig a koreai Cho-Kim duó is meghajolt előttük (3:2). A szombati döntőben iráni páros vár rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!