Sport

2009.12.02. 14:12

Edzőváltás a Vasasnál: menesztették Mészöly Gézát

Menesztették Mészöly Gézát, a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, a szakvezető a délelőtt folyamán már el is búcsúzott a játékosaitól. A klubhoz új befektető érkezik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hosszú tárgyalássorozatot követően a Vasas SC előszerződést kötött egy külföldi, szakmai befektetői csoporttal, amely megvásárolja a piros-kék klub 99 százalékos tulajdonrészét. Az új befektető új edzőt és pályaedzőt hoz magával, ezért a csapat trénerének, Mészöly Gézának és segítőjének, Kozma Istvánnak mennie kell.

- Fájó szívvel vettem tudomásul a tulajdonosjelölt döntését, hiszen nemcsak edzőként töltöttem el három évet a klubnál, hanem a nevelőegyesületem is a Vasas volt - mondta Mészöly Géza a Vasas honlapján. - Természetesen jó hallani, hogy jobb anyagi körülmények közé kerülhet esetleg a csapat, ezáltal garantálhatóvá válhatnak a minőségi, posztokra történő igazolások, amellyel egy még jobb csapatot lehet kialakítani, de persze rossz érzéssel tölt el, hogy ebben én már nem vehetek részt. Teljes szívemből drukkolok a Vasas vezetőinek, hogy véglegessé váljon a tulajdonosjelölttel a megállapodás, hiszen ez egy kiszámítható jövőt, jobb csapatot is eredményezhet. El kell fogadni, ha egy egyesület talál egy befektetőt, akkor természetesen onnantól a befektető diktál szakmai kérdésekben is.

- Hangsúlyozom, hogy jelenleg egy előszerződés megkötéséről beszélhetünk, amelyet a Vasas Sport Club elnöksége is jóváhagyott - jelezte Markovits László, a Vasas ügyvezetője. - Nagyon sok egyeztetésen vagyunk túl, amelynek eredménye ez a megállapodás. Természetesen nagyon örülök annak, hogy több sikertelen próbálkozás és csalódás után végre megalapozottan beszélhetünk arról, hogy januártól egy megfelelő szakmai és pénzügyi háttérrel rendelkező befektetői csoport irányíthatja és működtetheti a Vasas felnőtt labdarúgó csapatát.

- Az aláírt előszerződés, annak pénzügyi garanciái, valamint az, hogy a tulajdonosjelölt által megnevezett új szakmai stáb az elmúlt hetekben személyesen is jelen volt a Fáy utcában, még jobban alátámasztják, hogy a jelölt szándékai komolyak és ennek következtében az együttműködést majdnem véglegesnek tekinthetjük - folytatta Markovits. -  A mai napon - az általuk készített - a téli szünetre szóló, napra lebontott egyéni felkészülési tervek átadásra kerültek a játékosoknak, valamint az első tavaszi bajnoki mérkőzésig konkrét szakmai program került kiosztásra. A vevőjelölt döntését a szakmai stábra vonatkozóan tudomásul vesszük, hiszen az új többségi tulajdonos hatáskörébe tartozik a mindenkori vezetőedző kinevezésének joga. Én személy szerint sajnálom, hogy Mészöly Géza és Kozma István nem folytathatja munkáját, hiszen a klub vezetése tevékenységükkel meg volt elégedve, nem véletlen, hogy az elmúlt években nekik szavaztunk bizalmat. Ezért is nagyon fontosnak tartottam, hogy egyetértésben és a legkorrektebb módon zárjuk le a klub és az edzők közös munkáját.

A Vasas jelenleg a tizedik helyen áll a labdarúgó-bajnokság élvonalában: hat győzelem mellett nyolcszor kapott ki, s egy döntetlent játszott az őszi idényben.

Vancsa Miklós ügyvezető igazgató és Polgár Veres Árpád sportszakmai vezető a nyáron egyéves szerződéshosszabbítást írt alá a szakemberrel, aki azonban már nem tudta kitölteni a 2010 nyaráig szóló kontraktusát.


Mészöly Géza 2006-ban vette át a Vasas irányítását: azóta 2007-ben 5., 2008-ban 9., míg egy évvel később a 10. helyen zárt a korábban az Újpesttel két ezüstérmet szerző edzővel a csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!