Sport

2013.04.14. 17:30

Edzőváltás a Viktóriánál

Szombathely - A Viktória-Trend Optika női NB I-es labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Iszak Gábor edzővel. Az új tréner Mitterstiller Csaba.

Pum András

Iszak Gábor a 2011/2012-es szezon előtt vette át a Viktória irányítását. A bajnokságban és a Magyar Kupában is második helyen zárt a szombathelyi gárda, előbbiben az MTK, utóbbiban az Astra mögé szorult. Az idei szezonban a harmadik helyen zárta az alapszakaszt a csapat, a Magyar Kupában pedig az elődöntőben bukott el. A Femina elleni, április 6-ai győztes bajnoki után a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Iszakkal. A váltás csak most vált publikussá, mivel a múlt szerdai Astra elleni kupameccsen és az MTK elleni bajnokin még ő irányította Siposékat. Iszak Gábor utódja Mitterstiller Csaba lett.

Iszak Gábor (elöl) és a játékosok nem egyfelé húzták a csapat szekerét, az edzőnek kellett mennie. Fotó: Szendi Péter

- Ez már egy folyamat vége volt, szerettük volna nyárig kihúzni az edzőkérdést, ám nem várhattunk tovább - tudtuk meg Markó Edinától, a Viktória szakmai igazgatójától. - Megfáradt a kapcsolat a csapat és az edző között, nem működött megfelelően a kommunikáció sem, ami az eredményességre is hatással volt. Az eredményre nem lehetett különösebb panaszunk, bár a Magyar Kupa-döntőjébe jó lett volna bejutni. Iszak Gábor is érezte, hogy nincs minden rendben, korábban már távozni akart, végül maradt. Most azonban mi is úgy láttuk, hogy új impulzusra van szükség. Múlt hétfőn megegyeztünk Mitterstiller Csabával, aki első lépésben nyárig irányítja a csapatot, aztán meglátjuk a hogyan továbbot. Kedden Iszak Gáborral és a csapattal is közöltük döntésünket, közös megegyezéssel váltunk el. Gábornak egyébként felajánlottunk egy utánpótlás-edzői állást, de még nem döntött. Bízunk benne, az edzőváltással motiválhatóbb lesz a társaság.

- Már a tavalyi bajnokság után éreztem, hogy nincs minden rendben, széthúzásokat tapasztaltam a csapaton belül - mondta Iszak Gábor. - Aztán a játékosok és jómagam is különböző irányba indultunk el, márpedig nehéz úgy dolgozni, ha az edző és a csapat másfelé húz, ha nincs meg az összhang. Korábban jeleztem, ha ez kell, felállok, de úgy döntöttünk, megpróbáljuk rendbehozni a dolgokat. Ám semmi sem változott, továbbra is ellenszélben harcoltam, egyedül maradtam. Ilyen viszonyok között viszont ellaposodik a szakmai munka az edző és a csapat között. Én először mindig magamban keresem a hibát; a rám eső részt természetesen vállalom, de nem kizárólag rajtam múlott, hogy idáig jutottunk. Ha mindenki magába nézne, a csapat is előbbre tartana. Remélem, az új edzővel új impulzusokat is kap a csapat. Én mindenesetre sok sikert kívánok neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!