Sport

2009.08.25. 02:25

Egerszegi fölény a Savaria-kupa tekeversenyen

Szombathely - Nagy egerszegi fölénnyel zárult a 48. alkalommal megrendezett teke Savaria-kupa egyéni és csapatverseny.

Gergácz Zoltán

Bár az élvonalbeli vasi együttesek mind indultak, mégis a válogatott egerszegi tekéseké volt a főszerep az elmúlt hétvégén a VAOSZ tekecsarnokban megrendezett 48. Savaria-kupán. A bajnoki rajt előtt két héttel 102 férfi és 22 női versenyző tekintette főpróbának a négynapos viadalt. Amennyire örvendetes a felnőttek népes létszáma és a magas színvonal, annyira elgondolkodtató az utánpótláskorúak távolmaradása. A válogatottakkal tűzdelt zalai alakulat - férfi és női szinten is - már most igazolta remek formáját, két héttel a bajnoki rajt előtt. A vasi versenyzők többsége egyelőre adós maradt a jó eredménnyel.

A megyei szövetség vezetése a sportág legrangosabb versenyeként említette a négynapos viadalt, s ebben nem is kellett csalatkozni. Ám az ünnepélyes díjkiosztón annál inkább, s nem azért, mert a díjak nagy része Zalába került. Hanem azért, mert azon szinte csak vendégek voltak. Még a díjazott vasi tekések sem tették tiszteletüket, ami nemcsak közömbösségre, de tiszteletlenségre is utal...

Végeredmény. Egyéni, női: 1. Csurgai Anita (ZTE-ZÁÉV) 624 fa, ...4. Bejczi Józsefné (Gasztro Nádor-Szombathely Perenye TK) 555, 5. Flór Anita (Gasztro Nádor-Szombathely Perenye TK) 549. Férfi: 1. Kiss Tamás (ZTK-FMVas) 631 fa, ...5. Pásztor János (Spartacus) 597. - Csapat, női: 1. ZTE-ZÁÉV 2270, 2. Gasztro Nádor-Szombathely Perenye TK 2197, 3. Schlaining 2032. Férfi: 1. ZTK-FMVas 2446 fa, 2. Gravitáció TK 2305, 3. Répcelak 2311.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!