kosárlabda

2019.02.20. 20:50

Egis Körmend – Csalódottak, de már előre néznek

A Magyar Kupa után egy rövid pihenő következett az Egis Körmend kosárcsapata számára, de mostanra már újra munkába álltak a piros-feketék, akik nem tagadják, csalódottak a győri szereplést illetően.

Tóth Judit

Volt mit megbeszélniük a Jászberény elleni meccsen és azóta is. Szemben Matthias Zollner vezetőedző Fotó: Unger Tamás

A Körmend kosárlabdacsapata története során kilencszer játszott Magyar Kupa-döntőt, amelyből hetet meg is nyert. Utoljára 2016-ban, ez volt az utolsó kupafináléja a Rába-partiaknak. Az idei szereplésük sem sikerült fényesen. Akárcsak tavaly, már a nyitónapon búcsúztak, ezúttal a Jászberény extra teljesítménnyel, fegyelmezett végjátékkal kerekedett felül a negyeddöntőben.

Matthias Zollner vezetőedző csalódott, és azok voltak a játékosai is.

Volt mit megbeszélniük a Jászberény elleni meccsen és azóta is.
Szemben Matthias Zollner vezetőedző Fotó: Unger Tamás

– Nehéz mit mondani, még most is értékeljük a győri történéseket. Töviről hegyire átbeszéltünk mindent, mert nem erre számítottunk. A döntő volt a célunk, de semmi nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Úgy látom, hogy a top nyolcban lévő együttesek közel hasonló szintűek, talán a Szolnok magaslik ki egy kicsit a mezőnyből. A Jászberény ellen a végjátékban adódó feladatokat nem jól oldottuk meg, így szenvedtünk vereséget. Hétpontos vezetésnél azonnal megváltozott a játék képe, amikor hoztunk egy-két rossz döntést és eladtunk néhány labdát. Sajnos, nekünk pont az utolsó két percben jött össze ez a rossz sorozat, amivel végül ki is estünk a kupából. Túl vagyunk a dolgon, de azért az nagy kérdés, hogy a hibáinkat a továbbiakban az előnyünkre tudjuk-e fordítani és tanulunk-e az ominózus találkozóból.

Matthias Zollner azt is elmondta, hogy csapata kiesése után nem követte a Magyar Kupa eseményeit, nem tippelt a kupagyőztesre, de nem lepte meg, hogy a bajnoki listavezető Szolnok lett az aranyérmes. A körmendiek Ferencz Csaba kivételével – aki a magyar nemzeti csapattal készül – gőzerővel edzenek, mert mozgalmas heteknek néznek elébe.

– A következő időszakban többször lesz olyan, hogy heti két meccset játszunk. A célkitűzésünk az, hogy ne csak az alapszakaszban, hanem a középszakaszban is megtartsuk helyünket az élbolyban, mert az már döntő fontosságú. Látszik, hogy nagyon komoly és kiegyenlített a mezőny, nem elég a száz százalék, magasabbra kell tenni a mércét, mondjuk százöt százalékra. Mindig a győzelem a cél, de idegenben ezt sokkal nehezebb elérni, mert a hazai pályát igyekszik mindenki foggal-körömmel védeni. Márpedig nekünk sok fellépésünk lesz idegenben a következő hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában