élménytábor

2018.08.16. 18:52

Egy hajóban eveztek Körmenden az olimpiai bajnokkal

Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, a kajak-kenu sport szlalom szakágának jelenlegi vezetője is ellátogatott a Bereki Bárkás Egylet élménytáborába, ahol egy hajóban evezett a táborozó gyerekekkel.

Tóth Judit

Laposa Gergő (elöl), Papp Huba és Tóth-Gombás Bulcsú együtt lapátolhatott az olimpiai bajnok Storcz Botonddal

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A Bereki Bárkás Egylet Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg kajak-kenu élménytáborát Körmenden, a Rába folyónál. A kajak-kenu szakosztályt is működtető körmendi vízi csapat 2016-ban tartott először nyári tábort, akkor Wichmann Tamás kenus legenda volt a vendég, tavaly pedig Vaskuti István, az 1980-as moszkvai olimpia aranyérmese tette tiszteletét Körmenden. Ebben az évben Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok látogatott a Rába partjára. A kajakos olimpikon ezúttal kenuba szállt, és együtt evezett a fi atalokkal, akik között a helybelieken kívül szombathelyiek és szegediek is voltak. A szervezők meghívására néhány óra erejéig ott volt a táborban Golomán György körmendi nevelésű kosárlabdázó is, aki nem győzött dedikálni, s emellett rengeteg kérdéssel is bombázták a gyerekek.

Laposa Gergő (elöl), Papp Huba és Tóth-Gombás Bulcsú együtt lapátolhatott az olimpiai bajnok Storcz Botonddal
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Az egyhetes tábor a kajak és kenu szakág alapjainak elsajátítása mellett szabadtéri élményprogramokat is kínált: a táborozók bejárhatták a térség meghatározó természeti értékeit, így a Batthyány-kastélyhoz tartozó negyvenhektáros Várkertet, a Rába folyó körmendi szakaszát és az egykori Rőzsegát – ma körmendi gát – területét. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai a Rábáról, dr. Szinetár Csaba zoológus pedig az élővilágról tartott előadást. A tábor megkoronázásaként egy 16 kilométeres vízitúrát is szerveztek a népes csapatnak a Körmend–Molnaszecsőd szakaszon. A Rába-parti bereki bárkások az idén ötven gyereket táboroztattak a 7–18 éves korosztályból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában