Két vasi hibából két találat

2019.07.04. 20:58

Egy órán keresztül helytállt, mégis kikapott a Szombathelyi Haladás

Noha egy órán keresztül helytállt, két góllal kikapott a Puskás Akadémia vendégeként a Szombathelyi Haladás.

Pum András

Kiss Bence jól és harcosan futballozott

Fotó: Haladás.hu

Puskás Akadémia–Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0). – Felcsút, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa – HABOVDA, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak (Jancsó, 46.) – Holdampf, KISS B., NÉMETH MÁRIÓ, Tóth-Gábor K. – Gaál, Pinte (Medgyes, 46. Pályára lépett még: Gyurján, Tóth D., Kovalovszki, JANCSÓ, Füleki, Tóth Martin, Petró, Illés, Medgyes, Nyári, Doktorics, Szekér. Edző: Desits Szilárd.

Kiss Bence jól és harcosan futballozott Fotó: Haladás.hu

A Haladásban Tamás László combizomhúzódása miatt nem játszhatott. Mindkét csapat harcosan kezdte a találkozót, a 13. percben Gaál labdáját Pinte vette át a tizenhatoson belül, amikor buktatták. A játékvezető azonban a tizenhatos vonaláról szabadrúgást végeztetett el, amit Németh Márió a sorfalba lőtt. A 33. percben Tóth-Gábor Kristóf két védőt is kicselezett, kicsit kisodródva hét méterről a jobb kapufa mellé helyezett. Három perc múlva Pinte lépett meg, lefutotta védőjét, beadását Németh Márió 11 méterről nem sokkal lőtte a bal kapufa mellé. Az első félidőben nem lehetett eldönteni, melyik csapat készül az NB I-re és melyik az NB II-re. Szünet után az 53. percben Rózsára vezette rá egy felcsúti játékos a labdát, de a kapus bravúrral hárított. A 60. percben szinte teljes sort cserélt a Haladás, ezután kissé visszaesett a vasi együttes játéka. A 68. percben a vendégek saját térfelükön elpasszoltak egy labdát, az ausztrál Golgol kilépett és kilenc méterről a bal sarokba lőtt (1-0). Hét perc múlva ismét eladták a labdát a vasiak, ezúttal is Golgol lógott meg, és 14 méterről a jobb sarokba lőtt (2-0). Ezt követően mezőnyjáték folyt, komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult már ki.

Desits Szilárd: – Egy órán keresztül egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak, pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, negatívum, hogy kihagytuk a helyzeteinket. A sorcsere után kijött a tudásbeli különbség, a felcsútiak maximálisan kihasználták hibáinkat.

A vasiak pénteken 18 órakor az ausztriai Söchauban az orosz Krasznodar II. ellen lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában