röplabda

2018.12.09. 20:58

Egy újabb szett az éllovastól

Százkét percig gyűrte egymást a Vasas és a Hungast-Haladás Szombathely csapata a női röplabda Extraliga 11. fordulójában – egy szettet nyert és jól megszorongatta az éllovast a sereghajtó.

Horváth Erika

Fotó: Unger Tamás

Vasas Óbuda–Hungast-Haladás Szombathely 3:1 (-22, 16, 24, 20). – Budapest, 200 néző, női röplabda Extraliga-mérkőzés, vezette: Vári, Szabó Zs.

Vasas: Ana Tiemi 4, Kostelanská 22, Ambrosio 5, Villám L. 7, Török 17, Abdulazimova 15. Csere: Bozicevic (liberó), Juhár (liberó), Erzen 5, Mihály. Vezetőedző: Wojciech Gluszak.

Haladás: Asceric 11, Cicic 7, Takács 9, Kinser 14, Kalman 16, Wallner 7. Csere: Lojen (liberó), Kolada 1, Reljic 1, Bokor. Vezetőedző: Bedőcs Gergely.

Az éllovas nem éppen pihenten várta a sereghajtó Haladást, hiszen csütörtökön még Temesváron játszott – és nyert – a Challenge Kupában. A szombathelyiek legjobb tudásuk szerint vetették magukat a küzdelembe, és az első hazai pont után át is vették a vezetést (3-7). 11-11-nél tudtak egyenlíteni a saját magukhoz képest lassúnak, körülményesnek tűnő hazaiak, és innentől fej fej mellett haladt a két csapat. 19-19 után viszont a Haladás percei következtek, jó sáncokkal és Andrea Kalman remeklésével szettlabdához jutottak (20-24), amit harmadszorra sikerült is értékesíteni (22-25). A második játszma elején kicsit görcsös lett a zöld-fehérek játéka (7-3), de ismét el tudták tüntetni a különbséget – kihasználva, hogy a hálónál és a mezőnyben sem tudott saját fordulatszámán pörögni a hazai együttes. 8-9-re átvette a vezetést a Haladás, de aztán szép lassan mozgósította vésztartalékait és elbizonytalanította a szombathelyieket a Vasas (25-16).

A harmadik játékrész elején úgy tűnt, ez így is marad, de újra rendezte sorait a Haladás, és kétszer is időkérésre késztette a hazaiak lengyel vezetőedzőjét (12-12, 21-22). Nagyon szoros lett a finis, az első játszmalabdát a Haladás harcolta ki (23-24), de fordítani tudott a Vasas (26-24). A következő játszmában a jól teljesítő Stephanie Lojentől Sophie Wallner vette át a liberó szerepkört – mivel az osztrák válogatottban ezen a poszton játszik, és hamarosan ott kell bizonyítania. Vele is működött a rendszer, hat ponttal is jártak előbbre a vasiak (7-13), de aztán összekapták magukat a hazaiak. De egészen 19-18-ig nem tudták leszakítani az ezen a napon kifejezetten jól játszó Haladást. Végül azért érvényesítették a papírformát (25-20).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában