Felkészülési mérkőzés

2019.07.19. 20:17

Egygólos siker – A hajrában fordított a Haladás

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás egy góllal legyőzte a Kaposvárt.

Pum András

Haladás fc - Kaposvár fc felkészülési mérkőzés, 20190719, Szombathely, ut, Vas Népe/ Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (0-1). – Szombathely, 400 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Derdák.

Szombathelyi Haladás: Gyurján – Tóth D., Jancsó, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Nyári, Illés, Németh Márió – Medgyes, Gaál. II. félidő: Rózsa – Kiss Balázs, Jagodics, Tamás, Füleki – Doktorics, Kovalovszki, Kiss Bence, Petró – Németh E., Eszlátyi. Edző: Supka Attila.

A szombathelyieknél sérülés miatt Yuriy Habovda és Tóth-Gábor Kristóf hiányzott. Az ukrán, de magyar útlevéllel is rendelkező Habovda a múlt pénteki, lafnitzi felkészülési meccs elején sérült meg, az MR-vizsgálat megállapította, hogy bal térdében a belső oldalszalag 80-90 százalékban elszakadt. Nagyjából három hónap, mire a védő pályára léphet. A 17 esztendős támadó Tóth-Gábor Kristóf szintén az osztrákok elleni találkozón sérült meg, a bal térdében a hátsó keresztszalag szakadt el. A fiatal csatárra valószínűleg műtét és ebben az esetben körülbelül féléves kihagyás vár. Pályára lépett viszont csereként a próbajátékon szereplő támadó, Eszlátyi István. Szintén próbajátékon szerepel a Haladásban a korábban Illés Akadémián nevelkedő, többek között Sárváron is futballozó, Németh Erik. A csatár is szünet után játszott.

A kezdés előtt nem sokkal lezúduló eső szerencsére elállt, így a csapatok kifogástalan talajú pályán futballozhattak. A szombathelyiek nagy lendülettel kezdtek, Gaál 12 méteres jobbról leadott lövését védte bravúrral Pogacsics. A vasiak lendületesen futballoztak, egy külső szemlélő nem tudta volna eldönteni, melyik az első és melyik a másodosztályú csapat. A kapusoknak nem volt komoly dolguk, csak kisebb lehetőségek alakultak ki. A félidő derekán egy bal oldali beadást Németh Márió hét méterről a jobb felső sarok fölé fejelt. A vasiak ügyesen futballoztak, különösen a széleken vezettek szép támadásokat. A 32. percben egy bal oldali szögletet viszont a volt szombathelyi Szakály Attila hét méterről a bal sarokba fejelt (0-1). Kicsivel később Németh Márió bombája süvített el a léc felett. Mezőnyjáték folyt a pályán, kicsit visszaesett a színvonal és az iram.

 

A második félidőre teljes sort cserélt Supka Attila, főleg a fiatalok léptek pályára. A küzdelemre nem lehetett panasz, mindkét csapat rendesen odatette magát, de a színvonal jócskán csökkent. Majd a félidő derekán két perc alatt három gólt is szerezhettek volna a vasiak. Megélénkült a

meccs, a szombathelyi fiatalok elkapták a fonalat. A 84. percben egyenlített a Haladás: Kiss Bence 24 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-1). Sőt, a 87. percben Petró jobb oldali beadását Tamás nyolc méterről a jobb sarokba helyezte (2-1). Változatos meccsen a Haladás megérdemelten nyert.

Supka Attila: – Végig uraltuk a játékot, erre a teljesítményre lehet építeni.

A vasiak hétfőn 18 órakor az ausztriai Linzben a török első osztály negyedikje, a Trabzonspor ellen játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában