Új kihívás: UVSE

2021.07.28. 20:00

Ekler Zsombor újra az OB I-ben szerepel

Az OB I-es UVSE együttesében bontogathatja tovább szárnyait az AVUS vízilabdacsapatának volt játékosa, a korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartott Ekler Zsombor.

Pum András

20210220 Szombathely FérfiOBI/BOsztályú Országos Vízilabda Bajnokság AVUS - Kanizsa Vízilabda Kft. férfi vízilabda mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #4 Ekler Zsombor

Fotó: Unger Tamás

Az aligátorok saját nevelésű pólósa, Ekler Zsombor az általános iskola első osztályában kezdett el vízilabdázni. Végigjárta nevelőegyesülete, az AVUS korosztályos csapatait, 14 esztendősen bemutatkozott az OB I-ben – két bajnokin játszott. A következő idényben nem szerepelt a felnőtteknél, majd a koronavírus-járvány első hulláma miatt tavaly tavasszal félbeszakadt szezon végén már többször is lehetőséget kapott. Ekler aztán a magunk mögött hagyott bajnokságban alapembere lett az akkor már OB I/B-s csapatnak. A legtöbb akciógólt a mindössze 17 éves játékos szerezte a mezőnyben – pedig négy meccsen sérülés miatt nem játszott. A statisztikai mutatók összesítéséből kialakult pontszámok alapján Zsombor lett a legjobb játékos az OB I/B-ben. Nem meglepő, hogy a pólósnak nyáron több OB I-es kérője akadt, végül az UVSE ajánlatát fogadta el. Az újpestiek vezetőedzője az AVUS korábbi szakmai igazgatója, dr. Vincze Balázs.

– Nagyon hálás vagyok az AVUS-nak, és ezúton szeretném megköszönni, hogy Szombathelyen anno meghonosította a vízilabdát, enélkül én sem tartanék itt – mondta a jelenleg az U18-as válogatottal edzőtáborozó Ekler Zsombor. – A vízilabda sok mindenre, nemcsak győzni, hanem veszíteni is megtanított. Emellett rengeteg barátot is szereztem. Tizenegy esztendőt töltöttem az AVUS-ban, megannyi emlék fűz a klubhoz. Ha egy évet ki kellene emelnem, akkor a legutóbbi, OB I/B-s szezon volt, ahol nagyon jól ment a játék. De a többi évemre sem panaszkodhatok, szinte minden korosztályban húzóembernek számítottam.

Ekler a nyáron viszont távozott, ami 11 év után, 17 évesen nem lehetett könnyű döntés. Érdekesség, hogy báty­ja, Bendegúz egy éve igazolt a szintén OB I-es Honvédba, míg paralimpikon nővére, Luca ugyancsak a fővárosban, a TFSE-ben versenyez.

– Nem akarok szerénytelennek tűnni, mert ugyan valóban nehéz döntés volt, de a legnehezebb mégis az volt, hogy melyik fővárosi vagy vidéki klub ajánlatát fogadjam el – folytatta Ekler. – Végül több szempont miatt választottam az UVSE-t. A lila-sárgáknál nemcsak a felnőtt, hanem a nagyon erős ifjúsági csapatban is játszhatok, emellett döntőnek bizonyult dr. Vincze Balázs személye is. Tetszik az újpestiek koncepciója, hiszen két-­három éve kezdtek el egy fiatal csapatot építeni, amelyben, remélem, most nekem is helyem lesz. Nem ismeretlen közegbe érkeztem, több csapattársamat már korábbról, a korosztályos válogatottakból ismertem. Bár még csak egy hetet edzettem velük, jól és barátságosan fogadtak. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egyszerű alapemberré válni, de biztos vagyok benne, hogy Vincze megadja a lehetőséget, csak rajtam múlik, hogy élek-e vele. Szeretnék stabil, jó teljesítményt nyújtani, olyat, amilyennel én és az edzőm is elégedett. A csapattal pedig remélem, hogy akár a felsőházi rájátszást is célba vehetjük.

Kiemelt képünkön: Ekler Zsombor összesen tizenegy évig vízilabdázott az aligátoroknál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!