Futsal

2018.11.05. 20:12

Elbukott a Haladás, a veszprémiek nyerték a rangadót

Az NB I-es futsalbajnokság 8. fordulójának rangadóján a Kútház Haladás VSE a több volt szombathelyi játékost felvonultató vendég Veszprémtől kapott ki.

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

A 3. Haladás fogadta a 4. Veszprémet. A vendégcsapatban természetesen helyet kapott a nyáron éppen Szombathelyről igazolt Gyurcsányi, Bencsik, Márkus trió.

Kútház Haladás VSE–FC Veszprém 2-6 (1-3). – Szombathely, 450 néző, NB I-es futsalmérkőzés, v.: Kovács G., Farkas B. (Ibriksz M.).

HVSE: Matyi – Michel, Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Sásdi (kapusok), Hajmási, Horváth P., Sipos, Mendes, Szakasics, Gerencsér, Némezh Z. Edző: Sziffer András.

Veszprém: Spandler – Tatai, Tar, Komáromi, Gyurcsányi. Csere: Schmidmajer, Simon (kapusok), Márkus, Dávid, Boromisza, Bognár, Bencsik Á., Bencsik R. Edző: Madarász János.

Gól: Michel (12.), Mendes (32.), ill. Tar 3 (1., 14., 37.), Komáromi (10.), Tatai (29.), Dávid (38.).

 

A Veszprém nekiesett a Haladásnak, és egy erőszakos labdaszerzés után 20 másodperc elteltével máris előnybe került. A HVSE nehezen tért magához, egymást érték a veszprémi helyzetek. De a percek múlásával azért felvette a tempót a házigazda is. Egyre többet pattogott a labda a veszprémi kapu előtt, de kimaradtak a szombathelyi ziccerek. És ahogyan ilyenkor lenni szokott, egy kontrából növelte előnyét a vendég. Michel léc alá vágódó bombája hozta vissza a hazai reményeket (12. perc: 1-2). Ám Tar második, távoli gólja is szépre sikeredett – csak éppen a hazai kapuban kötött ki a labda (1-3). A folytatásban a görcsösen játszó Haladás nem tudta feltörni a veszprémi védőfalat.

A Haladás kihagyott helyzetekkel kezdte a második játékrészt – Mendes a büntetőt is elpuskázta. De rohamozott tovább a házigazda, a vendég pedig próbált kontrázni. Múltak a percek, egyre keményedett a meccs, nem kímélték egymást a játékosok. A Haladás többször is odaért ellenfél kapuja elé, érett a hazai gól. A Veszprémnek kevesebb helyzet is elég volt: Tatai volt eredményes egy szabadrúgásvariáció végén (29. perc: 1-4) – elúszni látszott a meccs a hazaiak számára. Nem adta fel, Mendes közeli találatával zárkózott a Haladás. Majd korán vészkapusra váltott. És nyomasztó fölényben futballozott, de jobbnál jobb ziccerek is kimaradtak. A másik oldalon viszont az egyedül hagyott Tar ismét betalált – és ezzel érezhetően pontot tett a mérkőzés végére. A Veszprém a végén még kisbüntetőből is betalált.

A veszprémi győzelem megérdemelt, de a különbség túlzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában