Sport

2010.07.17. 09:00

Életveszély! Beszakadt a sportcsarnok üvegfala

Életveszélyes az Arena Savaria impozáns bejárata: a berobbant üveg tartóoszlopot ki kell cserélni. Addig a nézők is csak a sportolói bejáraton keresztül közlekedhetnek

Angyal László

Néhány hete  több mint három méteres hosszúságban berobbant az egyik, üvegből készült tartóoszlop az Aréna Savaria fő bejáratánál. A csarnokot  üzemeltető cég jelezte a gondot a tulajdonosnak, a Szova Zrt.-nek. Ezután helyszíni bejárás is történt: a tulajdonos, az üzemeltető, a kivitelező cég és  a gyártó orosházi üzem képviselői vizsgálták  meg, mi történhetett. Megszületett a megoldás terve: ki kell  cserélni  a tartóoszlopot. Csakhogy ez nem egyszerű mutatvány, mert fel kell állványozni a bejáratot, vissza kell bontani az üvegből készült  homlokzatot, sőt a másik két tartóoszlopot is ki kell merevíteni. A speciális munka elvégzését  az orosháziak elvállalták.

Az üzemeltetőt  elsősorban az érdekelte, mennnyire balesetveszélyes így az aréna bejárata. Az írásban kapott válasz szerint teljes mértékben. Ezért  a rendezvényeken a közönség nem használhatja ezt a bejáratot, így ők is a sportolók számára fenntartott kapun át  közlekednek.  

Megkerestük  dr. Ipkovich György polgármestert, aki csütörtökön, a kosártorna megnyitóján maga is szembesült a problémával.

- Haladéktalanul ki kell cserélni a megsérült tartóoszlopot. Ez  2 millió forintba kerül. Úgy vélem, ez garanciális javítási munka, de ha a kivitelező elzárkózna ez elől, akkor jogi úton érvényesítjük követelésünket.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!