Az MTK-tól kapott ki a vasi újonc

2019.11.09. 21:55

Elmaradt az SZKKA-bravúr

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 9. fordulójában a jó erőt képviselő MTK vendégeként szenvedett vereséget a létszám problémákkal küszködő újonc Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A házigazda lépett pályára esélyesként, a szombathelyi alakulat ugyanakkor bízott a meglepetésben, igyekezett megnehezíteni ellenfele dolgát. A vendégeknél több sérüléssel bajlódó játékos is vállalta a szereplést.

MTK Budapest–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 35-27 (16-12). Budapest, Népfürdő utca, 382 néző, NB I-es női kézilabda mérkőzés, vezette: Hargitai, Markó.

MTK: Győri – Dávid-Azari 8, Mihálffy 4, Tóth E. 6/1, Dakos 1, Szöllősi-Zácsik 4, Sallai. Csere: Suba (kapus), Szabados, Pál T. 5/2, Gerháth F. 4, Fekete B. 2, Horváth D., Juhász E., Ferenczi P., Sziráki 1. Edző: Golovin Vlagyimir.

SZKKA: Tomasevic – Jovetic 3, Virág 2, Pődör R. 2, Bandelier 5/2, Horilska 4, Mayer M. 1. Csere: Gadányi, Sipeki (kapusok), Szendrei, Horváth P. 4, Varga N. 4/2, Pődör B. 1, Csire 1. Edző: Marosán György.

Az eredmény alakulása. 10. perc: 6-2. 15. perc: 8-3. 22. perc: 13-7. 34. perc: 16-15. 41. perc: 23-16. 48. perc: 27-19.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

A hazaiak nagy rohamokkal kezdtek, de a vendégek állták a sarat – legalábbis egy ideig. A 9. percben ugyanis Marosán Györgynek már időt kellett kérnie, mert kezdett meglépni a házigazda (5-2). Sikerült ugyan rendet tenni a szombathelyi fejekben, de maradt az irányítás a budapesti alakulatnál. Bandelier és Horilska húzta a vasiak szekerét. Jól küzdöttek a vendégek, nem tudott meglépni az MTK (28. perc: 15-11). Leperegtek a percek, véget ért az első félidő – és meccsben maradt a vendég.

Fordulás után sokkal pontosabb játékkal tért vissza a pályára az SZKKA, és Horváth Petra góljaival megkezdte a felzárkózást. Egyre fogyott a hazai fór, többször is megközelítette egy gólra ellenfelét a vendég (36. perc: 17-16). Egyenlíteni és fordítani azonban nem sikerült. Összeszedte magát az MTK, sebességet váltott, ismét magához ragadta az irányítást. Amiben talán az is közrejátszott, hogy kezdett fáradni, hibázni az SZKKA. A végére így nem maradt izgalom, biztosan nyert az MTK.

Marosán György: – Támadásban is és védekezésben is rengeteget hibáztunk. Természetesen így nem sikerült meglepetést okoznunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában