Sport

2014.07.10. 15:11

Radó András mesterhármasa a ZTE-nek

Felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Haladás Radó András vezérletével 3-1-re verte az ősi rivális, NB II-es ZTE-t. Videón Radó pazar szabadrúgásgólja!

Pum András

Szombathelyi Haladás-ZTE 3-1 (1-0)

Szombathely, 300 néző, felkészülési mérkőzés, vezette: Mód.

Haladás: Rózsa – Schimmer, Devecseri, Fehér, Katona – Iszlai, Szakály – Városi, Nagy O., Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás.

ZTE: Czirjék – Króner, Fodor, Farkas N., Nagy Z. - Horváth A., Bailo, Szöllősi, Grbic – Babati, Délczeg. Edző: Lőrincz Emil.

 

A Haladásban nem lépett pályára a kameruni próbajátékos, Boya, aki a hétfői, ausztriai edzőmeccs után az előzetes hírekkel ellentétben mégsem érkezett meg Szombathelyre. Időközben ugyanis kiderült, szlovák klubja mégsem engedi el ingyen a játékost. Bemutatkozott viszont a héten igazolt Katona Máté.

A vasiak tiszta fehérben, a zalaiak sárga felsőben, fekete nadrágban és fekete sportszárban futballoznak.

Eltelt az első negyedóra, egyelőre a Haladás birtokolja többet a labdát.

Változatos mezőnyjátékot láthatunk, egyik oldalon sem akadt még komoly ziccer. A szombathelyiek beadásai rendre pontatlanok.

31. perc: Radó ment el a jobb oldalon, átívelt a hosszú oldalra, az érkező Halmosi azonban kapásból, 17 méterről magasan aléc fölé lőtt.

34. perc: Grbic bal oldali szögletét Bailo hat méterről, a védők gyűrűjéből fejelte a léc fölé.

38. perc: Rózsának kellett kapujából messze kifutva, lábbal mentenie Grbic elöl.

39. percRadó 28 méterről, szabadrúgásból, középről, jobbal a kapu jobb oldalába csavart. Czirjék hiába vetődött, nem ért oda. (1-0).

42. perc: Horváth Attila jobb oldali beadását Bailo félfordulattal, kilenc méterről a léc fölé vágta.

43. perc: Halmosi jobbról belőtt szögletét a hosszún érkező Devecseri hét méterről a földre fejelte, majd a labda elpattogott a kapu felett.

45. perc: Króner jobbról betekert labdájára Bailo érkezett, de nyolc méterről a jobb kapufa mellé bólintott.

Vége az első félidőnek.

 

Megkezdődött a második félidő. A Haladásban Iszlai helyett Jancsó, Nagy Olivér helyett Zamostny, Városi helyett Varga Gábor és Schimmer helyett Dvorschák lépett pályára. A ZTE-ben Grbicet Szegleti, Szöllősit Bíró, Délczeget Vittman váltotta.

56. perc: Radó tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ám Króner fellökte. Tizenegyes! A büntetőt Radó a jobbra vetődő Czirjék mellett középre, laza bokamozdulattal a léc alá pörgette (2-0).

61. perc: Kettőscsere a Haladásban. Katona helyett Farkas, Szakály helyett Rácz állt be.

63. perc: Egy balról beívelt labdát Devecseri Babati elé fejelt, aki 20 méterről, kapásból, ballal a bal sarokba bombázott (2-1).

67. perc: Csere a Haliban, Fehért Angyal, Devecserit Zsirai váltotta.

69. perc: ZTE-csere, Farkas Norbert le, Pajor be.

Próbálkozik a ZTE, de vajmi kevés sikerrel.

81. perc: Dvorschák ugrott ki középen egyedül, a védő 16 méteres lövését Czirjék ujjheggyel a bal sarok mellé tolta.

75. perc: Cserékkel jól állunk, Horváth helyett Tóth Benjamin állt be a ZTE-be.

84. perc: Radó kényszerítőzött Zamostnyval a tizenhatoson belül, a visszakapott labdát hét méterről a kifutó Czirjék mellett a bal sarokba csavarta (3-1).

90. perc: Angyal jobb oldali beadását Halmosi hat méterről a léc fölé fejelte.

Vége a mérkőzésnek.

- Jobban futballoztunk mint korábban, ám sebességi fokozatunk még nem az igazi. Két alakulgató csapat mérkőzésén megérdemelten nyertünk. Varga Gábor játékával elégedett voltam, javasoltam szerződtetését a vezetőknek - mondta Artner Tamás, a Haladás edzője.

- Ez volt az első hét, amelyen próbajátékosokkal együtt tudtunk dolgozni - jelezte Lőrincz Emil. - Létszámban még kevesen vagyunk, ha kidől valaki, bajban lehetünk.Védőt és középpályást mindenképpen szeretnék igazolni. Ami a meccset illeti, az első félidőben elégedett voltam a játékosokkal, megcsinálták amit kértem, igaz az előrejátékban keveset válllaltunk.A játékrész vége felé aztán vezettünk néhány ügyes akciót. A szünet utáni játékkal már kevésbé vagyok elégedett, ekkor még kevesebbet vállalkoztunk, a meccs végére pedig lfáradtunk. Az első 45 percben láttam pozitív jeleket, dolgozunk tovább.

 

Radó András gólja szabadrúgásból:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!