KECSKEMÉT

2018.04.10. 20:47

Először állhattak dobogóra mezei-ob-n a sportiskolások

Története során először nyert érmet mezeifutó-ob-n a Szombathelyi Sportiskola.

Horváth Erika

A SzoSI bronzérmes újonccsapata (balról): Gulyás Zóra, az egyéniben ezüstös Iker Natália és Róka Bora Fotó: Lengyák György

 

A SzoSI bronzérmes újonccsapata (balról): Gulyás Zóra, az egyéniben ezüstös Iker Natália és Róka Bora Fotó: Lengyák György

Rendkívüli hideg és barátságtalan időjárás fogadta Kecskeméten a 110. országos mezeifutó-bajnokság résztvevőit. Vas megyét két egyesület versenyzői képviselték. A dobogóra a Szombathelyi Sportiskola (SzoSI) újonckorú (13 éves) futóinak sikerült felkapaszkodniuk. A lányok 3 km-es távján Iker Natália ezüstérmet szerzett, csapatban Róka Borával és Gulyás Zórával pedig bronzéremnek örülhetett. A sikeres lányok edzői: Prácser Kinga, Kiricsi Berill, Lengyák György, Kamarás Ákos.

A Szombathelyi Egyetemi SE futói, Kívés István tanítványai közül a férfiaknál Horváth György ért célba az élmezőnnyel, nyolcadik lett. Az utánpótláskorúaknál Kovács Attila a negyedik helyen zárt. A SZoESE Horváth Győző, Kovács Attila, Petrovics Alex összetételű triója az ötödik helyet szerezte meg a férficsapatok mezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában