Birkózás

2019.06.20. 20:28

Először világversenyes dobogón Gellén Milán

Élete első világversenyes érmét Buda­pesten szerezhette Gellén Milán, a Haladás VSE 14 éves birkózója.

Horváth Erika

Gellén Milán a bronzéremmel

Fotó: HVSE

Budapest a házigazdája a 13–18 éves iskolások négy sportágban – cselgáncsban, karatéban, taekwondóban és birkózásban – kiírt iskolai küzdősport világjátékainak, a II. ISF Combat Gamesnek. Birkózásban vasi résztvevője is volt a nagyszabású nemzetközi viadalnak: Gellén Milán, a Haladás VSE szabadfogású 85 kilós versenyzője. Miután a sportág U15-ös világbajnokságaként is jegyzi ezt az eseményt, Veréb István tanítványa vb-bronzzal kezdte nemzetközi pályafutását.

– Először mérhettem össze magam külföldi birkózókkal, először húzhattam válogatott szerelést, a nagy verseny hangulata, a jó szervezés, a fények, a döntők előtti felvezetés mind-mind nagy élményt jelentettek – idézte fel Gellén Milán, aki majd októberben tölti be a 15. évét.

Gellén Milán a bronzéremmel
Fotó: HVSE

– Egy spanyollal kezdtem; nem tudtam, hogy mire számíthatok ellene, de fél perc alatt két vállra fektettem. A következő, a kazah ellenfelem nagyon magas és erős volt. Az a meccs nem jött össze, 13-3-ra kaptam ki. De a bronzmeccsen javítottam, az erős és ügyes amerikait 13-0-ra sikerült megvernem. Elégedett vagyok a bronzéremmel, ami, úgy érzem, nagy lendületet adhat a folytatáshoz. Nyolc éve birkózom, nagyon szeretem, és remélem, még sok nagy versenyen indulhatok. Már csak ebben az évben vagyok serdülő, jövőre a kadet korosztályba lépek. A legközelebbi nagy célom az, hogy válogatott lehessek a jövő évi kadet Eb-n is.

Milán mestere, Veréb István természetesen örül annak, hogy egy újabb – sokadik – tanítványa állhatott dobogóra világversenyen, de ő maradéktalanul (még) nem elégedett.

– Ez még nem volt az igazi, főként a kazah ellen nem tudta megmutatni a tudását Milán, nagyon megilletődötten birkózott. Pedig verhető volt ő is. Az amerikai ellen viszont már magára talált, jó akciókat, dobásokat csinált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában