Sport

2010.08.13. 16:40

ELŐZETES - Megyei I., II. osztály: rangadók Vasszécsenytől-Bajánsenyéig

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Rum ellen mutatkozik be az újonc újperinti együttes. A megyei II. Szombathelyi-csoportjában a Vasszécseny-Lukácsháza párharc ígérkezik érdekesnek, a Kömendi-régióban a Bajánsenye-Nádasd derbi emelkedik ki, míg Sárvárott a Gérce a Csényét látja vendégül a nyitányon.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

MEGYEI I. OSZTÁLY:  ÚJPERINT-RUM (VASÁRNAP, 17.00)

Az 1. forduló műsora, augusztus 14., 17.00: Kemenesmagasi-Vép. 15., 17.00: Rábapaty-Torony, Pecöl-Jánosháza, Magyarszecsőd-Király SZE, Rábatótfalu-Szentgotthárd, Újperint-Rum, Vasvár-Kemenesalja, Egyházasrádóc-Körmend.

 

MEGYEI II. OSZTÁLY, SZOMBATHELYI-CSOPORT: VASSZÉCSENY-LUKÁCSHÁZA-SCHOTT FORMA VITRUM (VASÁRNAP, 17.00)

- A célunk egyértelmű: szeretnénk visszajutni a megyei I. osztályba - mondta a Vasszécseny edzője, Murai Szabolcs. - A felkészülésünk jól sikerült, a megfelelő posztokra igazoltunk, így optimistán várjuk a rajtot. Tudjuk, hogy a Lukácsháza masszív együttes, de miután búcsú lesz Vasszécsenyben, így mindenképpen győzelemmel szeretnénk kezdeni az idényt. Bori és Kőműves sérült, Szép eltilott, összeállítást még nem tudok mondani.

- Négyen távoztak, négyen érkeztek, úgy vélem azonban, hogy összeségében erősödtünk - vélekedett Komálovics Balázs, a lukácsházi gárda egyik játékos-edzője, aki Csejtei Péterrel egyetemben irányítja a csapatot. - Az volt az elképzelésünk, hogy az alapembereket itt tartsuk - ez sikerült is. Július 1-től heti két edzés mellett nyolc edzőmeccset játszottunk, ami szerintem igazán jó arány. Ugyanakkor az is tény, hogy sokszor foghíjasak voltunk, de reményeink szerint felkészültünk a szezonra. A Vasszécseny számunkra fekete ló, de biztos vagyok benne, hogy erős csapat, bár azért az sem lehet véletlen, hogy tavaly kiestek a megyei I. osztályból. Pontokért utazunk, Horváth Balázs sérült, összeállítást még nem tudok mondani.

 Az 1. forduló műsora, augusztus 15., 17.00: Táplán-Balogunyom, Kőszegfalva-Püspökmolnári, Tanakajd-Pornóapáti, Vasszécseny-Lukácsháza, Gyöngyösfalu-Ják, Söpte-Felsőcsatár, Spari-Szentpéterfa, Sé-Honvéd-Gyöngyöshermán.

 

MEGYEI II. OSZTÁLY, KÖRMENDI-CSOPORT: BAJÁNSENYE-NÁDASD (VASÁRNAP, 17.00)

- A csapat együttmaradt a nyári átigazolási időszak után, egyetlen csatár távozott mindössze - mondta Horváth Zsolt, a Bajánsenye elnöke. - Több tehetséges, arra érdemes ifistánkat szeretnénk viszont majd az év során beépíteni a csapatba. A szezonnyitóra a legerősebb ellenfelet kaptuk, rendkívül nehéz lesz ellenük még hazai pályán is. Egy góllövőnk hetek óta beteg, sérültünk szerencsére nincsen. Nem lesz egyszerű, célunk a tisztes helytállás. Jó lenne győzni, de egy döntetlennel már elégedettek lehetünk. A felkészülés jól sikerült, szeretnénk az ötödik hely körül végezni.


- A felkészülés elég jól sikerült, az edzőmeccseinken jól teljesítettünk - jelezte Szabó Károly, a nádasdi egyesület elnöke. - Egy sérültünk van, porcműtétje miatt kénytelen kihagyni a hétvégi találkozót. Igazolásokat tekintve mondhatjuk, hogy komoly változás nem történt, két távozónk volt, de két új játékosunk is van. A hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban elmondhatjuk, hogy egy jó képességű Bajánsenye ellen fogunk játszani, mi mindent megteszünk a sikerünkért, győzni szeretnénk.


Az 1. forduló műsora, augusztus 14., 17.00: Bajánsenye-Nádasd, Fortress-Körmend VSE-Csörötönek, Alsóberki-Viszák. 15., 17.00: Őrimagyarósd-Apátistvánfalva, Őriszentpéter-Csákánydoroszló, Rábagyarmat-Vasalja, Halogy-Szarvaskend. 

 

MEGYEI II. OSZTÁLY, SÁRVÁRI-CSOPORT: GÉRCE-CSÉNYE (VASÁRNAP, 17.00)

- A Nyári Kupán már találkoztunk a csényeiekkel, akkor 6:0-ra megvertük őket, azt hiszem cseppet sem meglepő, ha most is elfogadnám ezt az eredményt, noha tudom, hogy ennek azért kevés a realitása - jelezte Boros Miklós, a Gérce elnöke. - Pláne annak tükrében gondolom így, hogy az ominózus meccs óta információim szerint azóta alaposan megerősödtek. Ennek ellenére természetesen győzelemmel szeretnénk indítani a szezont. A bajnokságban az első öt-hat hely valamelyikére várom a csapatot, bár egyelőre nem tudjuk, hogy a többi csapat milyen játékerőt képvisel. Az Uraiújfaluval, a Kenyerivel és a Haladás VSE-vel minden bizonnyal komolyan kell számolni. Néhányan még nyaralnak, Bagoly pedig sérült.

- A nyáron nyolc játékosunk távozott, helyette mindössze négy-öt új érkezett, úgy fest tehát, hogy meggyengültünk - mondta Giczi Tamás, a Csénye elnöke. - A Gérce ellen semi mi vagyunk az esélyesek, a tisztes helytállás a célunk, a döntetlennek már örülnénk. Fontos lenne a jó rajt, a bajnokság végén szeretnénk a mezőny első felében végezni - persze nem tudjuk még, hogy a többi csapat mire lesz képe a bajnokságban. A nyáron az ifjúsági csapattólf felhozott Pendli és Giczi sérült, és hasonlóan maródi Véber valamint Nagy Roland is.

Az 1. forduló műsora, augusztus 14., 17.00: Sótony-Rábasömjén. 15., 17.00: Bozzai-Haladás VSE, Bő-Sitke, Gérce-Csénye, Ölbő-Simaság, Szeleste-Mersevát, Jákfa-Kenyeri, Ostffyasszonyfa-Uraiújfalu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!