Sport

2010.05.28. 12:15

ELŐZETES, megyei II.: Újperint-Szentpéterfa, Nádasd-Halogy, Uraújfalu-Pecöl (frissítve)

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság hajrájában is sorjáznak a rangadók. Vasárnap a Szombathelyi-csoportban az éllovas Szentpéterfát fogadja a harmadik Újperint, a Körmendi-csoportban az érmért csatázó Nádasd és Halogy meccsel, a Sárvári-csoportban pedig a listavezető Pecölre vár egy nehéz találkozó Uraiújfaluban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

SZOMBATHELYI-CSOPORT:

Vérbeli rangadóra van kilátás Újperinten, ahol a tabellán harmadik házigazda (51 pont) az éllovas Szentpéterfát (54 pont). Ősszel Péterfán 1:0-ra nyert a Perint.

- Ha jól tudom a Szentpéterfa az élcsapatok közül eddig egyik gárdát sem tudta legyőzni - kezdte az esélylatolgatást Horváth Zoltán, az Újperint játékos-edzője. - Ennek megfelelően egy védekező felfogásban futballozó ellenfélre számítok. Nekünk mindenképen be kell gyűjtenünk a három pontot ahhoz, hogy harcban maradjunk a bajnoki címért. Hazai pályán szerintem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, győzelemre számítok. Sajnos vannak problémáink, a szezon végéhez közeledve egyre több a sérültünk. Éppen ezért még azt sem tudom, hogy vasárnap kire számíthatok, így kezdőcsapatot sem tudok kijelölni.

- Mi nem a bajnoki címért harcolunk, nem hiszem, hogy mi lennénk a legjobb csapat a csoportban, csupán érmet szeretnénk szerezni - fogalmazott a Szentpéterfa rutinos trénere, Bencsics Tibor. - Éppen ezért szerintem az Újperinten nagyobb a nyomás, mint rajtunk. Természetesen minden meccsen győzni akar a csapatunk, de ezúttal a döntetlennel sem lennék elégedetlen. Egyelőre fogalmam sincs, hogy milyen összeállításban kezdünk, hiszen az utóbbi hetekben alapemberek dőltek ki sérülés miatt a sorból, ami a szűk keretünk miatt komoly probléma. A sérültek közül kiemelném Csatár Miklóst, akit nagyon nehéz lesz pótolni. Ráadásul sorozatban játszuk a mérkőzéseket, szerdán például kupameccsen léptünk pályára - pihentnek sem nevezném tehát a társaságot. Ugyanakkor tudom, hogy a csapatomnak van tartása, ezt megpróbáljuk Perinten is bizonyítani.

KÖRMENDI-CSOPORT:

A jelenlegi listavezetőt fogadja az utúbbi időben sokat botladozó Bajánsenye. Vajon megszakad -e a rossz széria?

A hazai csapat elnökétől, Horváth Zsolttól megtudtuk, továbbra is formán kívül van a csapat: - Rettentően rossz tavaszt sikerült produkálnunk. Az ötödik hely volt a kitűzött célunk, amivel ősszel még nem is volt probléma, negyedik helyen zártunk, így már dobogóban is gondolkoztunk. A tavaszi fordulók során azonban ez sajnos teljesen elúszott. Kis különbségekkel, de sorra kaptunk ki mérkőzésről mérkőzésre, a csapatban sem láttunk már elszántságot, emiatt lemondott az edzőnk is. A cserepadról próbálunk alkalmi megoldást keresni. Sajnos két meghatározó játékosunk munka miatt hiányozni fog, azonban bizakodásra ad okot viszont, hogy a Csörötnek ellen az utóbbi időkben mindig nagyon ment a csapatnak, ezért reméljük, most végre megszakad a három hónapos negatív sorozatunk.

A csörötnekiek részéről Horváth Gyula elnököt kérdeztük: - Összességében jól áll a csapat, nem panaszkodhatunk. Két személy munkahelyi okokból nem tud játszani, így gyakorlatilag ugyanaz a csapat játszik majd, akik az elmúlt szombati és hétfői meccseken is pályára léptek. Nem lesz egyszerű, a Bajánsenye ellen sosem az, de szeretnénk elhozni a három pontot. A labda gömbölyű, bármi előfordulhat. A bajnokság előtt több játékos is elhagyta a csapatot, így csak az első ötbe terveztünk végezni, azonban a jó eredmények miatt már a dobogó a kitűzött célunk. Reménykedek a minél jobb eredményben, bízom a fiúkban.

SÁRVÁRI-CSOPORT:

Uraiújfaluban akár bajnokot is avathatnak: ha győz a Pecöl, előnyük már behozhatatlan lesz. Egyedüli veretlenként erre minden esély meg van.

Ifj. Pungor István játékos-edző elmondta, egyedül Gallen Antal kénytelen kihagyni a mérkőzést, ugyanis a Jákfa ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját. - A többiek beszámíthatóak, aránylag jó keretünk lesz így is. Mindenképpen meg kellene vernünk a Pecölt, hogy a negyedik helyünk biztonságban legyen. Nagyon nehéz lesz, de bízom a csapatban, akár Pecöl, akár nem, a három pont kell hazai pályán. A hátra lévő Pecöl-Kenyeri-Szeleste elleni meccsek közül az első kettő kemény lesz, de az elullajtott pontjainkat vissza kell szereznünk. Komolyabb probléma nincsen, néhányunknak amolyan "itt fáj, ott fáj" sérülése van, de vasárnapra mindenképpen összedrótozzuk magunkat.

A tabella első helyén álló bajnokaspiráns pecöliek trénere, Rudolics Norbert így nyilatkozott: - Az eltiltottunkkal kezdeném, Barkovics Richárd nem fog tudni pályára lépni. Nehéz lesz, hiányozni fog a játéka, de jó játékosok vannak a keretben, a pótlása is menni fog. Uraiújfalu mindenképpen meg szeretne verni minket, remélhetőleg nem fog sikerülni nekik. Néhány játékos már eldöntötte, hogy bajnokok vagyunk, szeretném hangsúlyozni: még nem. Persze komoly előnyünk van, de nem szeretném, hogy a hátra lévő meccseken kikapjunk. A játékosaimnak is el fogom mondani: úgy menjenek ki a pályára, mintha az őszi első mérkőzésre mennének. Nem szeretnénk pontot veszíteni, győzni megyünk Uraiújfaluba. A bajnokság elején a játékosállomány alapján az első háromba vártam a fiúkat, ez már eldőlt, legrosszabb esetben is megvan a második hely, de a bajnoki címre hajtunk. Rettentően büszke vagyok a csapatomra. Nehéz szezon végén járunk, a csapatot dícséri a jelenlegi helyezésünk.

A 28. forduló programja:

Május 29., Szombat,  17:00
GYÖNGYÖSHERMÁN-SZENTK. - PORNÓAPÁTI FC

Május 30., Vasárnap,  17:00
CSEPREGI SE - PÜSPÖKMOLNÁRI KSK.
ELEKTROMOL SPARI FC - TANAKAJDI TC.
HONVÉD SÉ SE - KŐSZEGFALVI SE
LUKÁCSHÁZA SE. - FELSŐCSATÁRI KSK.
BALOGUNYOM SE. - GYÖNGYÖSFALU SE 
JÁKI SE - NÁRAI SK.
ÚJPERINTI SE - SZENTPÉTERFAI SE

KÖRMENDI-CSOPORT:

A Körmendi-csoportban két éremért harcoló csapat csatázik egymással: az 5. Nádasd (50 pont) fogadja a 4. Halogyot (50 pont). Amelyik csapat nyer, az komoly lépéselőnybe kerül egyik közvetlen riválisával szemben.

- Remek a hangulat az öltözőben - tudtuk meg Szabó Károlytól, a Nádasd technikai vezetőjétől. - A fiúk sorozatban nyerik a mecseket, ráadásul sok gólt rúgnak, nem túlzás azt állítani, hogy lendületben vagyunk. soros ellenfelünk jó csapat, de a mi remek formánkra alapozva úgy vélem, hogy megnyerjük a meccset. Ami ráadásul szomszédvári rangadó is, így jó hangultra, sok nézőre számítok. Az idén szeretnénk mindenképpen odaérni a dobogóra, aztán jövőre talán megfogalmazhatunk valami merészebb célokat is. Bő a keretünk, sérültünk, eltiltottunk nincs, így az összeállítás csak közvetlenül a meccs előtt derül ki.

- Őszinte leszek: szerintem a hazai csapat a mérkőzés esélyese - fogalmazott Vörös István, a Halogy mestere. - Fiatal, sokat futó, motivált csapat a Nádasd, amely ráadásul remek tavaszt fut. Nekünk pedig mostanában nem igen megy, a sok sérült miatt rendre felforgatott csapattal lépünk pályára. Ilyen szempontból most sem lesz könnyű dolgom, ugyanis Meskó István, Károly Szilárd, Tóth Attila, Pál Patrik, Horváth Attila és Sass Gábor egyaránt sérüléssel bajlódik, nem tudom, hogy melyikük vállalja a játékot. Nádasdi edzőkollégám, Nagy Krisztián, remek munkát végez, komoly ellenfél, nehéz mérkőzés vár ránk vasárnap, éppen ezért ezúttal elégedett lennék az egy ponttal is.

A 28. forduló programja:

Május 29.,  Szombat, 17:00
BAJÁNSENYE SE. - CSÖRÖTNEK KSK.

Május 30.,  Vasárnap, 17:00
ALSÓBERKI FC. - KÖRMEND VSE.
SZARVASKEND SE. - NAGYRÁKOS SE.
ŐRISZENTPÉTER SE. - HSE VASALJA  
APÁTISTVÁNFALVAI KSK. - GASZTONY KSE. 
NÁDASD FC - HALOGYI SE.
CSÁKÁNYDOROSZLÓI KSE. - KSK RÁBAGYARMAT

SÁRVÁRI-CSOPORT:

A Sárvári-csoportban a sokak által már bajnoknak kikiáltott Pecölre (63 pont) vár egy nehéz mérkőzés a tabellán negyedik, mindenkire veszélyes Uraiújfalu (40 pont) vendégeként. A Pecöl üldözői bizonyára kíváncsian várják a mérkőzés eredményét. 

A 24. forduló mûsora:

Május 29.,  Szombat, 17:00
CSÉNYE SE - MERSEVÁTI SE

Május 30.,  Vasárnap, 17:00
SZELESTE-PÓSFA SE. - EGYHÁZASHETYE SE
RÉPCEVÖLGYE SK BŐ - ÖLBŐ KSE.
HEGYHÁT SE SÓTONY - KENYERI CS SE.
URAIÚJFALU SE - PECÖL KMSE.
GÉRCE - VÁSÁROSMISKE KSE. - JÁKFAI SE.
SITKE KKSE. - RÁBASÖMJÉNÉRT EGYESÜLET

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!