Labdarúgás

2019.08.16. 19:11

Első győzelmére készül a Haladás

A labda­rúgó NB II negyedik fordulójában vasárnap este 7 órakor a Szombathelyi Haladás a Szolnoki MÁV FC-t fogadja.

Pum András

Kiss Bencére nem lehet panasz, jól futballozik a középpályás

Fotó: Unger Tamás

Még veretlenek, de nyeretlenek is a szombathelyiek: Supka Attila csapata Gyirmóton, a Szeged otthonában és hazai pályán a Siófok ellen is 1-1-es döntetlent játszott. A vasiak a nyitányon, Gyirmóton kifejezetten jól futballoztak – a Siófok és a Szeged ellen már kevésbé. Kérdés, a két győzelemmel és egy vereséggel, hat ponttal a hatodik helyen álló Szolnok ellen melyik arcukat mutatják.

A Csábi József vezette alföldiek keretében több volt NB I-es játékos is található, így például a korábban Újpesten, Diósgyőrben, Pakson is futballozó támadó, Simon Attila és az egykori honvédos tá­madó középpályás, Vólent Roland.

Kiss Bencére nem lehet panasz, jól futballozik a középpályás

– Mindhárom eddigi mérkőzésünkön megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük a találkozókat, ám ezek nagy részét kihagytuk – mondta Supka Attila, a Haladás vezetőedzője.

– Jóval több pontunk lehetne tehát. Ráadásul Gyirmóton és Gyulán is a mérkőzés elején kaptunk gólt, utána pedig futhattunk az eredmény után. Fontos lesz, hogy védekezésünk az első perctől kezdve rendben legyen, elöl pedig hatékonyabban kell kihasználnunk a lehetőségeinket. A Szolnok masszív csapat, amely remekül megszervezi védekezését – de nem verhetetlen együttes, tudjuk, hol sebezhető. A Budafok három gólt rúgott a szolnokiaknak, a Balmazújváros pedig sokáig vezetett vasárnapi vendégünk ellen, amely csak a hajrában fordított. Bízom abban, hogy a szebbik arcunkat mutatjuk a meccsen, három döntetlen után mindenképpen nyerni akarunk. A játékosok elszántan készültek a héten, pontosan tudják, mi a feladatuk a pályán, mit kell tenniük a három pontért. Yuriy Habovda, Tóth-Gábor Kristóf és Gaál Bálint sérült, a kezdőcsapatot csak később jelölöm ki.

A stadion pénztárai 17 órakor nyitnak. A mérkőzésről a vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

A további program. Vasárnap, 17.30: Balmazújváros–Csákvár, Vác–Dorog, Nyíregyháza–Békéscsaba, Ka­zincbarcika–Tiszakécske. 18.00: MTK–Soroksár. 19.00: Siófok–ETO FC Győr, Gyirmót–Szeged, Budafok–Buda­örs, Vasas–Ajka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában