Visszatérés

2019.08.27. 12:07

Ennél a sztárcsapatnál folytatja Szalai Ádám

Az elmúlt hetekben már szóba került, hogy Szalai Ádám visszatér korábbi német csapatához, a Mainzhoz, az élvonalbeli klub a Twitter-oldalán közölte, a Hoffenheim csatára orvosi vizsgálatokra érkezett a klubhoz.

Mainz' Hungarian striker Adam Szalai reacts during the German first division Bundesliga football match 1. FSV Mainz 05 vs. Fortuna Duesseldorf in Mainz, Germany, on October 6, 2012. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND RESTRICTIONS / EMBARGO - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050. (Photo by DANIEL ROLAND / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Daniel Roland

Miután Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn elmondta, hogy a Hoffenheim csatára, Szalai Ádám már kedden klubot válthat, a nemzetközi sajtóban azonnal elkezdődött a találgatás, hol folytathatja. Török és holland oldalak is arról írtak, hogy a Besiktas vagy a Feyenoord lehet a befutó, ehhez képest kedden a csatár korábbi klubja, a Mainz közölte a hivatalos Twitter-oldalán, hogy orvosi vizsgálatokon vesz részt náluk a magyar válogatott játékos, és akár már délután szerződést köthet – írja a Nemzeti Sport.

A Kicker értesülése szerint a 193 centi magas támadó ingyen vált ezúttal klubot, az Allgemeine Zeitung információja szerint pedig három évre írhat alá.

Az Újpesten, majd a Stuttgart és a Real Madrid utánpótlásában nevelkedő Szalai Ádám számára nem lesz ismeretlen a légkör, hiszen korábban előbb 2010 januárjában kölcsönbe érkezett a Castillától fél évre, majd ezt követően végleg szerződtette a Mainz, és összesen három és fél évig játszott a klubban.

A csapat színeiben összesen 85 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken 24 gól és 13 gólpassz volt a mérlege.

2013-ban 8 millió euróért cserébe a Schalke játékosa lett, és gyakorlatilag BL-csoportkörbe segítette új gárdáját, hiszen a PAOK elleni selejtezőben otthon gólpasszt adott (1–1), idegenben pedig két góllal vette ki a részét a 3–2-es sikerből. A csoportkörben már nem jött össze az újabb gól, ahogyan a Real Madrid elleni nyolcaddöntőben sem. A gelsenkirchenieknél 28 bajnokin hétszer volt eredményes, összesen így kilenc találatig jutott ebben a csapatban, mivel egy évvel később a Hoffenheim hatmillió euróért megvette.

Egy hannoveri fél évet leszámítva ezt követően ezt a gárdát erősítette, és itt is összejött neki egy BL-csoportkör, ebben a klubban 113 ütközeten 25 gól és 13 assziszt volt a mérlege.

Az 56 válogatott meccsen 20-szor eredményes Szalai korábban arról beszélt, elsődleges célja, hogy maradjon a Bundesligában – amelyben eddig 51 találatot jegyzett –, úgy tűnik, ez most valóra válik.

Forrás: Nemzeti Sport

Borítókép: Szalai Ádám még a Mainz mezében egy 2012-es mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában