Sport

2006.07.03. 02:25

Éremeső a görkori ob-n

- Bár a felkészülést sérülések is zavarták, Kollár Anna például emiatt nem is tarthatott velünk, szerencsére ez nem látszik az eredményeken. Minden in ...

Mórocz Zsolt

- Bár a felkészülést sérülések is zavarták, Kollár Anna például emiatt nem is tarthatott velünk, szerencsére ez nem látszik az eredményeken. Minden indulónk bejutott a hatos döntőbe, és többen is nagyon kitettek magukért - összegzett Lajos Zsolt, aki Varga Jenővel együtt készítette fel a KDSE Szombathely sportolóit. Az ob-n négy táv összetettjében, illetve a két gyorsasági után sprintszámokban hirdettek bajnokot. A legkisebbekkel kezdve a sort, a nagycsoportos (F-korcsoport) Bejczi Botond két ötödik hellyel térhetett haza. Az E korcsoportban Nagy Bálint sprintben és összetettben is második lett. A C korosztályban Nagy Dorina teljesítményén nem érződött, hogy másfél hetet kellett kihagynia sérülés miatt, a gyorsasági számban másodikként zárt, az összetettet viszont - a hosszabb távokon mutatott remeklésének köszönhetően - megnyerte. Ugyanebben a korosztályban a fiúknál három vasi is bejutott a legjobb hat közé. A végső győzelemre négyen pályáztak, végül ez Tóth Krisztiánnak sikerült, aki a sprintszámot is nyerte. Klubtársa, Molnár Márk összetettben ezüstérmet hozott, sprintben a dobogó legalsó fokára állhatott fel. Kovács Alex mindkét kategóriában hatodik lett. A D korcsoportban Csonka Gábor két hatodik helyet tudott felmutatni. Az A-korcsoportban - a legidősebb junioroknál - az Eb-induló Udvarhelyi Ádám csillogott, a sprint- és az összetett távokon is ő diadalmaskodott. Ráadásként pedig másnap a felnőttek között 16 éves létére szintén megnyerte a sprintet - négy éve Szombathelyről kerül ki a rövid táv bajnoka -, míg összetettben másodikként zárt. Az Udvarhelyi, Tóth, Molnár váltó az öasszevont junior A-B-C korcsoportban bronzérmet gyűjtött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!