Sport

2009.08.25. 02:24

Éremhalmozó kőszegi teniszezők

Kőszeg - Véget ért a burgenlandi teniszbajnokság. A sorozaton a Kőszegi SE hét csapata vett részt - igencsak remek eredményekkel.

zaol.hu

Az U10-es korosztályban a Vodnár Nicole, Rácz Regina, Kolonics Dorisz összetételű lánycsapat meggyőző teljesítménnyel, valamennyi mérkőzését megnyerve zárt az első helyen. Hasonló sikert ért el a Kenéz Nóra, Tóth Alexandra, Kenéz Kata összeállításban szereplő U14-es gárda is, szintén veretlenül lett aranyérmes. Az U10-es fiúcsapat - Vörös Máté, Pausz Ádám, Kaiser Benedek, Béres Attila - ugyancsak hibátlanul végzett az élen. A KSE U12-es fiú csapata (Petőházi Marcell, Vörös Bálint, Vörös Máté) pedig bronzéremig jutott.

A kőszegiek felnőtt csapata a tartományi IV. osztályban (hat osztály alkotja a bajnokságot) - akárcsak több korosztályos csapatuk - valamennyi mérkőzését megnyerve lett bajnok, és jövőre a III. vonalban állhat rajthoz. A mérkőzéseken Simon Róbert, Torják Zoltán, Tihanyi Roland, Kerecsényi Gábor, Béres Norbert, ifj. Koltay Árpád, Kaiser Bence, Geröly Attila, Lepold Gábor és Tóth Szilárd kapott szerepet. A seniorbajnokság (45) II. vonalában (négy osztály alkotja a bajnokságot) a Kőszegi SE két csapatot indított. 

Az első számú az előkelő második, míg a második számú együttes a negyedik helyen végzett. A seniorok között Horváth Csaba, Hajszán Imre, Leiner Péter, Szabó Ferenc, Koczor László, Nagy István, Sákovics Péter, Karádi Tibor, Tóth Szilárd, Bauer Miklós, dr. Németh János, Parádi József és Varga Zsolt lépett pályára.

- Több előnye is van annak, hogy a burgenlandi bajnokságban szerepelhetünk - értékelt Koltay Árpád, a KSE tenisz- szakágának vezetője. - A bajnokság remekül megszervezett, a csapataink heti rendszerességgel játszottak, minden igényt kielégítő pályákon. A színvonalról pedig csak annyit, hogy Burgenlandban több igazolt versenyző van, mint egész Magyarországon. 

A fiatalok meccsrutint szereznek, ismerkednek a nyelvvel, a felnőttek pedig komoly ellenfelek ellen tehetik próbára a tudásukat. 1995 óta vagyunk állandó résztvevői a Burgenland-bajnokságnak, de ennyi csapattal, ilyen eredményesen még soha nem szerepeltünk - ez a szezon tehát emlékezetes marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!