Sport

2016.10.17. 17:40

Érmek a teniszpályáról

Manacor - Remek eredményekkel tértek haza a szombathelyi teniszezők a Rafael Nadal spanyol akadémiáján rendezett nemzetközi szeniorversenyről.

Tóth Gábor

Rafael Nadal akadémiája idén júniusban nyitotta meg kapuit a mallorcai Manacorban, a világklasszis teniszező szülővárosában. Itt rendezték azt az első ITF szeniorversenyt, amelyen két szombathelyi teniszező is szerepelt, méghozzá nagyszerű eredménnyel.


Gál Zoltán (balról) és Sákovics Péter Spanyolországban ütöttek egyet Fotó: Kőszegi SE

Sákovics Péter egyesben a +55-ös kategóriában indult. A 32-es táblán spanyol, majd két svéd játékos legyőzésével egészen a döntőig menetelt. A döntőben az első kiemelt, a világranglistán 13. helyezett belga Harry Van Gool várt Sákovicsra. Nagy meccs kerekedett a fináléból, amely közel három órán át tartott, a második szettben a belga öt szettlabdát is hárított, és végül rövidítésben nyert (6-3, 6-7). A párosok versenyében a Gál Zoltán-Sákovics Péter kettős a +40-es korcsoportban végzett a harmadik helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!