Sport

2013.07.01. 17:22

Érmeket hoztak haza

A Savaria TC és a Sportiskola fiataljai révén szép szombathelyi eredmények születtek a korosztályos tenisz vidékbajnokságon Balatonbogláron.

Tóth Gábor

A rangos erőpróba közel két hétig tartott. Összesen 58 vidéki klub nevezett, a fiatalok U12-es, U14-es, U16-os és U18-as korosztályban mérhették össze a tudásukat - a legnépesebb mezőny a 12 és a 14 évesek korosztályában volt. A Savaria Tenisz Club hat éremmel tért haza a korosztályos országos vidékbajnokságról, ezzel az figyelemre méltó eredménnyel az összesítette rangsorban az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg mindezt úgy, hogy korosztályának egyik legnagyobb esélyese a ranglista első Szabó Fruzsina betegség miatt nem tudott részt venni az erőpróbán.

A Savaria TC érmesei. Balról Miklós Balázs, Pelczmann Márk, Pankotay Dorka, Kiss Dorottya és Tóth Alexandra. A képről hiányzik Szabó András


Tóth Alexandra a L18-as mezőnyben mind párosban mind egyéniben bronzérmet szerzett. A Miklós Balázs-Pelczmann Márk kettős az F18 párosok mezőnyében állhatott a dobogó harmadik fokára. Az L14-es csapat (Kiss Dorottya, Nagy Hanna, Pankotai Dorka) döntőt játszhatott, ahol kikapott, így másodikként zárt.

Az F14 mezőnyében, az egyik legerősebb versenyszámban, ahol a 64-es tábláról indultak a versenyzők, és a korosztályos ranglista top 10-es mezőnyéből négyen is elindultak, Szabó András egyéniben bronzérmes lett, míg párosban, jászberényi társával lépett pályára: remek teljesítménnyel gyűjtötték be a bajnoki címet.

A Sportiskola versenyzője, Kovács Barbara 



A Sportiskola színeit Kovács Barbara képviselte az 16 esztendős lányok között. Az első körben erőnyerő volt, a második és harmadik mérkőzését könnyen hozta, végül a döntőben sem hibázott, igaz, nagy csatában (6-3, 7-6) kaparintotta meg az aranyérmet. A párosnak Kovács Barbara egy győri lány oldalán első kiemeltként futott neki. A kettős magabiztos játékkal, könnyedén lett bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!