premier league

2019.01.11. 13:09

Erőpróba vár Solskjaer csapatára

Edzőként eddigi legnehezebb mérkőzése előtt áll Ole Gunnar Solskjaer, akinek csapata, a Manchester United vasárnap a harmadik Tottenham Hotspur otthonába látogat az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában.

A norvég szakvezető kiválóan kezdett az együttes kispadján: december 19-i kinevezése óta mind az öt mérkőzését megnyerte (négy bajnoki és egy FA Kupa-találkozó), ezzel beállította Sir Matt Busby klubcsúcsát, aki szintén öt győzelemmel kezdett az 1946/47-es idényben.

„A Spurs ellen, a Wembleyben, ez egy igazán jó teszt lesz”

- mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Solskjaer, aki csapatával egész héten Dubajban készült a bajnoki rangadóra. Elmondása szerint nagyon várja már mindenki a vasárnapi összecsapást, számára pedig jó visszajelzés lesz a mérkőzés arról, hol tartanak most a legjobbakhoz képest.

A norvég edző számára jó hír, hogy Paul Pogba felépült kisebb sérüléséből, így pályára léphet a londoni rangadón. A francia világbajnok középpályás José Mourinho menesztése óta remek formában van: az azóta lejátszott négy Premier League-találkozóján négy gólt szerzett és négy gólpasszt adott.

Az MU elmúlt öt mérkőzésén 16-3-as gólkülönbséget tud felmutatni.

A Tottenham kedden a Ligakupa elődöntőjében hazai pályán 1-0-s előnyt harcolt ki a Chelsea-vel szemben, és Mauricio Pochettino csapata is jó formában van: legutóbbi 11 tétmérkőzésén kilenc győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség a mérlege, a bajnokságban utolsó 11 összecsapásából kilencet nyert meg. Az együttes számára jó hír, hogy legjobb formában lévő játékosa, a dél-koreai Szon Hung Min annak ellenére az argentin edző rendelkezésére áll, hogy már zajlik az Ázsia Kupa. Szon az elmúlt kilenc fordulóban nyolc gólt és hat gólpasszt jegyzett, s csak a találkozó után utazik a Koreai Köztársaság válogatottjához az Egyesült Arab Emírségekbe.

A két együttes augusztusi mérkőzését 3-0-ra nyerte a Spurs az Old Traffordon, a tabellán jelenleg 10 pont választja el őket egymástól.

A listavezető Liverpool az előző fordulóban a Manchester City elleni rangadón elveszítette bajnoki veretlenségét (1-2), majd hétfőn nagy meglepetésre az FA Kupától is búcsúzott a Wolverhampton otthonában (1-2). Jürgen Klopp vezetőedző az utóbbi találkozón meglehetősen tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát, amelynek Brighton elleni kezdőjébe minden bizonnyal visszatér a Roberto Firmino, Mohamed Szalah, Sadio Mané támadótrió. A 13. helyezett hazaiak saját stadionjukban még soha nem győzték le a Liverpoolt a legmagasabb osztályban.

A címvédő, jelenleg második Manchester City elmúlt két összecsapásán 16 gólt lőtt és egyet sem kapott, igaz, a kupában (Rotherham, II. osztály) és a ligakupában (Burton, III. osztály) is alacsonyabb osztályú ellenféllel találkozott. Josep Guardiola tanítványai a Liverpool múlt csütörtöki legyőzésével négy pontra közelítették meg riválisukat a tabellán, és hétfő este hazai pályán a Wolverhampton ellen folytathatják jó sorozatukat.

A negyedik helyezett Chelsea saját közönsége előtt, a Newcastle ellen zárkózhat az élbolyra, míg az ötödik Arsenal a forduló nyitómeccsén a szintén londoni West Ham United otthonába látogat. Előbbi párharcban a Szarkák a Premier League-ben hat döntetlen és tizenhat vereség mellett mindössze egyszer, 2012-ben tudtak nyerni a Stamford Bridge-en, míg utóbbiban a legutóbbi 21 egymás elleni bajnoki mérkőzésükből mindössze egy zárult a West Ham sikerével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában