Sport

2012.08.15. 07:28

Erősember-verseny a Balatonban

Balatonszárszó, Mosonmagyaróvár - Két rangos erősember-versenyen is rajthoz állt a Galaxy-Openhouse-Rostfa01 szombathelyi sportolója, Gadó András.

Tóth Gábor

Balatonszárszón rendezték a Balaton legerősebb embere versenyt. A másodszor kiírt első osztályú erőpróbán országos mezőny jött össze, heten álltak rajthoz, köztük Gadó András. A hat különféle versenyszámot a strandon, a vízben kellett végrehajtani, ami bizony komoly feladat elé állította a sportolókat. Gadó András a legjobban a kalapácstartásban teljesített: két, egyenként 12 kilós kalapácsot tartott ki nyújtott karral egy perc 58 másodpercig – ez a második legjobb idő lett. A szombathelyi erős ember végül a hatodik helyen végzett a rendkívül kiegyenlített, szoros mezőnyben.

Mosonmagyaróvár adott otthont az országos páros bajnokságnak. Ez a verseny nem igazán sikerült a Gadó András és a győri Dömötör László alkotta duónak, utolsóként zártak a hét csapat versenyében.

– A balatoni verseny remekül sikerült, ha kicsit több szerencsével a dobogót is megcsíphettem volna. Jó formában, jó erőben voltam, de nagyon erős, kiegyensúlyozott volt a mezőny – értékelt Gadó András. – A páros ob katasztrofális volt, sok számomra kevésbé ismert, gyakorolt versenyszámmal találkoztam. Tapasztalatszerzésnek mindenesetre jó volt, tudom például, hogy technikailag miben kell még fejlődnöm. Szeptemberben Szombathelyen lesz a tartó ob, novemberben pedig Las Vegas ad otthont a profi, WPC erőemelő világbajnokságnak. Most ezekre készülök gőzerővel. Közben eleget teszek egy-két olyan felkérésnek, ami beleillik a felkészülési programomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!