Sport

2013.07.23. 22:00

Értékes bronz az íjász Eb-ről

Ágfalva - Bronzérmet szerzett a terepíjász Európa-bajnokságon a Nádasd HISE versenyzője, Kovácsné Bulin Andrea.

Tóth Gábor

A Sopron melletti település adott otthont az IFAA (Nemzetközi Terepíjász Szövetség) Európa-bajnokságának. Az ötnapos erőpróbán 21 ország 410 versenyzője vett részt. Rendkívül nehéz terepviszonyok vártak az íjászokra, ráadásul a nagy meleggel is meg kellett küzdeniük. A komoly fizikai igénybevételt növelte az is, hogy nagy távolságokra, öt és 73 méter között kihelyezett céltáblákra, állatcélokra kellett lőni. Továbbá a bemelegítésekkel együtt naponta körülbelül 150 lövést kellett leadni egy közel 18 kilós íjjal. A terepíjász Eb-n a Nádasd HISE versenyzője, Molnár Ferenc tanítványa, Kovácsné Bulin Andrea képviselte legjobban a vasi színeket: értékes bronzéremmel zárta a kontinenstornát. Kovácsné Bulin Andrea az idén már jegyzett egy jó eredményt, ugyanis megnyerte az országos bajnokságot. Ám az Eb-bronzot egy lényegesen erősebb mezőnyben, egy sokkal nehezebb versenyen gyűjtötte be.

Célra tart a magyar bajnok, Eb-harmadik Kovácsné Bulin Andrea. Fotó: Nádasd HISE

- Már 13 éve foglalkozom íjászattal, hagyományőrzésként a tradicionális íjakkal kezdtem. Három éve váltottam egy nehezebb, komolyabb kategóriára, a versenyíjászatra - árulta el Kovácsné Bulin Andrea. - A mostani Eb-re közel egy évet készültem Molnár Ferenc irányításával. Nem csak a lövéstechnikát csiszolgattuk, de igyekeztem mentálisan és fizikailag is a lehető legjobb állapotba kerülni. Úgy érzem, hogy megérte a sok munka, nagyon szép eredményt értem el, hiszen egy rendkívül erős, rutinos versenyzőket felvonultató nemzetközi mezőnyben állhattam dobogóra. Ezt az érmet tekintem pályafutásom eddigi legjobb eredményének. Igyekezni fogok, hogy a jövőben megőrizzem a helyem a nemzetközi élmezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!