Sport

2014.05.27. 17:00

Értékes ezüstérema szkander EB-ről

Ezüstéremmel tért haza az Azerbajdzsánban rendezett Szkander Európa-bajnokságról Mészáros Zsolt.

Tóth Gábor

Azerbajdzsán fővárosa adott otthont az idei Szkander Európa-bajnokságnak. A kontinenstornán 14 ország több mint 500 versenyzője tette próbára tudását, erejét. A magyar delegáció nyolc főt számlált, közülük egyedül a Mészáros Zsolt képviselte a vasi színeket. A szombathelyi sportember a +90 kilós súlycsoportban, a mozgássérült, balkezes kategóriában ült asztalhoz – öt riválisa akadt. Mészáros Zsolt az első körben litván, majd a következő fordulóban ukrán ellenfelet győzött le. A döntőben viszont török ellenfele jobbnak bizonyult.

Mészáros Zsolt és az ezüst (Fotó: Marcz István)

– Az Eb volt számomra az év legfontosabb versenye, ennek megfelelően több mint két hónapot készültem, az utolsó időszakban már napi kettőt edzettem – árulta el Mészáros Zsolt. – Jó formában, jó erőben érkeztem Bakuba, a döntőbe viszonylag könnyel bejutottam. A fináléban viszont nem bírtam török ellenfelemmel. Próbáltam ellenállni, de a többek között 12-szeres világbajnok török fiú erősebb, jobb volt nálam, megérdemelten nyert. Természetesen elégedett vagyok az ezüstéremmel, büszke vagyok a második helyre. Most egy kicsit szusszanok, ám június 7-én részt akarok venni a magyar bajnokságon, majd június elején szeretnék ott lenni a marseille-i Európa Kupán. Vagyis az edzéssel nem állok le. A felkészülésben Tóth Róbert barátom segített, és örülök, köszönöm, hogy Szombathely városai is támogatta az Eb-részvételemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!