Sport

2013.02.09. 20:44

Értékes Haladás-iksz Ausztriában

Felkészülési-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 1:1-es döntetlent játszott a tízcsapatos osztrák elsőosztály hetedik helyén álló, és a jövő hétvégi bajnoki rajtra készülő Mattersburg vendégeként.

Pum András

Mattersburg - Szombathelyi Haladás 1:1 (0:1)
Mattersburg, 250 néző, felkészülési-mérkőzés, vezette: Flasch.
Mattersburg: Borenitsch (46. Dau) - Höller (75. Potzmann), Majstorovic, Mravac (78. Steiner), Novak - Seidl (84. Spuller), Prietl, Lovin (55. Gartner), Röcher (65. Farkas) - Bürger (80. Ressler), Naumoski (46. Klemen).
Haladás: Rózsa (Gőcze, 60.) - Schimmer (Szakály, 60.), Guzmics, Devecseri, Halmosi - Simon, Iszlai (Németh M., 60.) - Radó, Nagy G., Németh M. (Gyurján, 60.) - Andorka (Farkas, 55.). Edző: Artner Tamás

Mint az Vörös Csaba technikai vezető beszámolójából kiderült, a vasiaknál a korábbi sérültek - Tóth Péter, Kalász, Búrány, Kulcsár, Kenesei - és a lábadozó Ugrai mellett Fehér Zoltánra sem számíthatott Artner Tamás, a védő kisebb combizomhúzódással bajlódik. Az osztrák elsőosztály hetedikje egy török edzőtáborból visszatérve - minő meglepetés... - füves pályán fogadta a mieinket.

Az első félidőben a Haladás irányított a játékot, több ígéretes támadást is vezetett, ám vagy az utolsó passzok nem sikerültek, vagy kimaradtak a helyzetek. A 30. percben egy parádés Halmosi-Radó-Németh Márió összjáték után Andorka elé került a labda, aki 16 méterről, kissé balról a bal sarokba lőtt (0:1). Ezt követően az osztrákok is vezettek egy-két veszélyesnek tűnő kontrát, ám a védelmünk könnyedén visszaverte az akciókat.

Szünet után a sorozatos cserékből a hazaiak jöttek ki jobban, és a 74. percben Klenner 12 méteres lövésével egyenlítettek (1:1). Előtte azonban még a 60. percben Iszlai kisebb rúgást kapott, ezért Németh Márió állt vissza a helyére. A hajrában a vasiak ígéretes kontrákkal próbálkoztak, de Gyurján és Halmosi sem tudott a kapuba találni.

Andorka Péter szerezte a Haladás gólját

A Mattersburg számára a Haladás elleni találkozó volt a bajnoki főpróba, az osztrákoknál ugyanis jövő hétvégén rajtol a tavaszi szezon. Ez azonban - különösen az első 45 percben - nem látszott, sőt, ebben a játékrészben a mieink jobban futballoztak vendéglátóiknál.

- Valamennyi magyar futballistának ilyen infrastruktúrális körülményeket kívánok, remek viszonyok között futballozhattunk. Nagyon jó csapat ellen játszottunk, amelynek azonban az első félidőben helyzete sem volt - mi viszont remekül futballoztunk és egy szép góllal vezetést is szereztünk. A második játékrészben fokozatosan elfáradtunk, ami nem is csoda, hiszen még ma délelőtt is edzettünk. A meccs maximálisan szolgálta a felkészülésünket - értékelt Artner Tamás.

Ami a próbajátékon lévő Márkus Gábor további sorsát illeti: Artner Tamástól megtudtuk, hétfőn az NB II-es együttes szakmai stábjával közösen döntenek a csatár sorsáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!