Sport

2017.06.08. 16:35

Falco KC: Észnél kell lenni, még nem dőlt el semmi

Óriási bravúrral nyitotta az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság döntőjét a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szerda este: legyőzte az Alba Fehérvárt, elvette ellenfele pályaelőnyét.

Tóth Gábor

Óriási győzelmet aratott szerda este Székesfehérváron a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapata: az Alba-Fehérvár vendégeként kiélezett, színvonalas csatában megnyerte (77-76) a bajnoki döntő első felvonását, ezzel elvette ellenfele pálya-előnyét, 1-0-ra vezet az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharcában!

Együtt a győztes csapat és a kedvenceinek sokat segítő, lelkes vasi szurkolótábor
Fotó: Unger Tamás

- Egyértelműen azzal a szándékkal utaztunk Székesfehérvárra, hogy megnyerjük a döntő első meccsét - mondta Váradi Benedek, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatkapitánya. - Tudtuk jól, hogy egy ilyen sorozat első meccsén óriási tét nyomja a hazai, az esélyesebb csapat vállát. Megpróbáltuk ezt kihasználni - sikerült, nyertünk! Igyekeztünk végig higgadtan, csapatként kosárlabdázni, jól védekezni. Összességében szerintem megérdemelten nyertünk, igaz, talán kicsi szerencse is kellett a sikerünkhöz. A mérkőzés után megköszöntük a szurkolóink támogatását, óriási segítséget adtak nekünk, együtt örültünk a győzelemnek. De különösebben nem ünnepeltünk. Már az öltözőben megbeszéltük, hogy még nincs vége a párharcnak. Az Alba az ország egyik legjobb csapata, minőségi légiósokkal, válogatott szintű magyar játékosokkal, remek szakmai stábbal. Most tettünk egy lépést az álmaink, a bajnoki cím felé - ennyi történt, semmi több. Észnél kell lennünk, a földön maradnunk. Van még hátra úgy másfél hét a bajnokságból, össze kell szorítani a fogakat és becsületesen végigdolgozni a hajrát is. Ennek megfelelően nem pihentünk, csütörtökön már edzettünk. Én még most is úgy gondolom, hogy mindkét csapatnak úgy 50-50 százalék esélye van a végső győzelemre. Persze, ha szombaton is győzünk, akkor talán majd másként vélekedek. Szombaton is nagyon számítunk a szurkolóink támogatására, együtt könnyebb lesz legyőzni az Albát!

Szombaton 14.15-ös kezdéssel rendezik az Arena Savariában a bajnoki döntő második felvonását, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Alba Fehérvár-Puebla+ mérkőzést. Belépőket elővételben pénteken 18-20 óra között vásárolhatnak a szurkolók a csarnok jegypénztárában. A nagy érdeklődés miatt a klubvezetés arra kéri a drukkereket, hogy időben érkezzenek a mérkőzésre, fokozott biztonsági intézkedések lesznek beléptetéskor. A június 13-án, kedden esedékes székesfehérvári Alba-Falco mérkőzésre a szombati meccs félidejében már lehet vendégjegyeket vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!