Sport

2010.09.24. 11:18

Európai futballelőzetes: Chelsea-Manchester City, Roma-Inter, Bilbao-Barca rangadók

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban a Chelsea a Manchester City ellen vív rangadót, míg olaszhonban a Roma az Intert fogadja. Spanyolországban a Barcelona a Bilbao vendége lesz.

MTI

 Premier League - Első komoly meccse előtt a Chelsea - ELŐZETES

Először kerül szembe az idény során igazán komoly ellenféllel a Manchester City otthonában vendégeskedő, címvédő Chelsea az angol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Carlo Ancelotti csapata elképesztő rajtot vett a Premier League-ben, öt mérkőzésből ötöt nyert, 21 gólt lőtt, s csupán egyet kapott. A tényekhez hozzátartozik azonban, hogy eddig jóval gyengébb riválisokat kellett legyűrniük a londoniaknak, ugyanakkor a hétközi Ligakupa-fordulóban meglepetésre 4-3-as vereséget szenvedtek hazai pályán a Newcastle Unitedtől, ráadásul a csatár Salomon Kalou és a középpályás Yossi Benayoun is megsérült, így mindkettőjük játéka kétséges a City elleni összecsapáson.
   
Az ebben az évben 170 millió fontért bevásárolt kisebbik manchesteri gárda a West Bromwich Albiontól kapott ki a Ligakupában szerdán, s Roberto Mancini vezetőedző a héten elégedetlenségének adott hangot, mert a kevés lehetőséghez jutott futballisták nyilvánosan kritizálták az olasz szakember válogatási módszereit.
   
"Én is játszottam, megértem, ha egy cserepados boldogtalan, mert nem lép pályára - mondta a tréner. - Ugyanakkor fontosnak tartom megértetni a labdarúgókkal, hogy trófeákat szeretnénk nyerni, de úgy nem tudunk a legjobbak lenni, ha két-három naponta panaszkodnak az interjúkban, mert nem játszanak."
   
A jelenleg második Arsenal a West Bromwich együttesét fogadja szombaton, míg az egy győzelemmel a 16. pozícióban szerénykedő Liverpool a Sunderlandet látja vendégül.

A Gera Zoltánt is foglalkoztató Fulham otthonába az Everton látogat, míg a Bolton Wanderers magyar hálóőre, Bogdán Ádám komoly kihívás elé néz vasárnap, amikor az egyelőre harmadik Manchester United világklasszis támadói rohamozzák majd kapuját.

A 6. forduló programja:
   
Szombat:

Manchester City-Chelsea, 13:45
Arsenal-West Bromwich Albion, 16:00
Birmingham City-Wigan Athletic, 16:00
Blackpool-Blackburn Rovers, 16:00
Fulham-Everton, 16:00
FC Liverpool-Sunderland, 16:00
West Ham United-Tottenham Hotspur, 16:00
   
Vasárnap:
Bolton Wanderers-Manchester United
, 13:00
Wolverhampton Wanderers-Aston Villa, 16:05
Newcastle United-Stoke City, 17:10

OLDALTÖRÉS: Primera División

Primera División - Bilbaóba utazik a Barcelona - ELŐZETES

Primera División - Bilbaóba utazik a Barcelona - ELŐZETES

Primera División - Bilbaóba utazik a Barcelona - ELŐZETES

A spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában a címvédő FC Barcelona az Athletic Bilbao otthonába látogat.

A katalánoknál továbbra sem játszhat Lionel Messi, aki bokasérülését követően lábadozik. Az aranylabdás sztárjátékos nélkül a Barca támadójátéka akadozott a Sporting Gijón elleni hétközi találkozón, igaz, David Villa találata így is három pontot ért.
   
"Nagyon nehéz volt területet nyerni ellenük, senki nem villogott, ugyanakkor egységes volt a csapat" - nyilatkozta Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője.
   
A nagy ellenlábas Real Madrid - amely veretlenül vezeti a tabellát - ezúttal az eddig legtöbb gólt kapott Levante vendégeként lép pályára, és hatalmas meglepetés lenne, ha José Mourinho együttese nem zsebelné be a három pontot.
   
Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna az Espanyol otthonába látogat, míg a sereghajtó Real Zaragozában bemutatkozott Pintér Ádám ezúttal az Európa Liga-győztes Atlético Madrid otthonában bizonyíthat.

Az 5. forduló programja:
   
Szombat:
Sporting Gijón-Valencia, 18:00
Levante-Real Madrid, 20:00
Athletic Bilbao-FC Barcelona, 22:00
   
Vasárnap:
Deportivo La Coruna-Almería, 17:00
Espanyol-Osasuna, 17:00
Real Mallorca-Real Sociedad, 17:00
Racing Santander-Getafe, 17:00
Herculés-Sevilla, 19:00
Atlético Madrid-Real Zaragoza, 21:00
   
Hétfő:

Málaga-Villarreal, 21:00

OLDALTÖRÉS: Serie A

Serie A - A bajnok elleni rangadón kell javítania a Romának - ELŐZETES

Serie A - A bajnok elleni rangadón kell javítania a Romának - ELŐZETES

Serie A - A bajnok elleni rangadón kell javítania a Romának - ELŐZETES

Az elmúlt idény arany- és ezüstérmesének csatájára kerül sor az olasz labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában, melyben az előjelek egyértelműen a címvédő Internazionalénak kedveznek a római rangadó előtt.

A Claudio Ranieri irányította AS Roma a rajongók legrosszabb rémálmait is alulmúlta eddig a Serie A 2010/2011-es szezonjában, négy mérkőzésen mindössze 2 pontot tudott szerezni, így már most nyolc pont a hátránya a hétközi forduló után az élre ugrott milánóiakkal szemben.
   
A Farkasok szerdán a Bresciától kaptak ki, s ugyan a vereségben nagy szerepet játszott a játékvezető több komoly tévedése, ez valószínűleg senkit sem vigasztal az olasz fővárosban, ráadásul a meccsen nem csupán három pontot, de két alapemberét is elveszítette az együttes. A francia védő Phillippe Mexes - egyértelműen jogtalan - kiállítása után elveszítette a fejét, s csak társai akadályozták meg abban, hogy nekimenjen a bírónak, amiért másnap a szövetség három meccsre eltiltotta. Mellette Julio Sergio kapus sem védhet egy ideig, miután súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a találkozó hajrájában.
   
A 19. helyen álló gárdánál abban bízhatnak, hogy a sérüléssel küszködő Francesco Totti és Daniele De Rossi visszatér.
   
Az Internél ezzel szemben tökéletes hangulatban várhatják a derbit, Rafael Benítez együttese nyitófordulós botlása óta magabiztosan gyűjti be a győzelmeket, s ezzel már most komoly előnybe került nem csupán a Romával, de a többi nagy csapattal, az ötpontos AC Milannal és Sampdoriával, valamint a négy ponttal szerénykedő Juventusszal szemben is.
   
A hétvégén a Milan Rudolf Gergely csapatát, a Genoát, Koman Vladimir együttese, a Sampdoria pedig az utolsó Udinesét fogadja. A Vass Ádámot és Feczesin Róbertet foglalkoztató Brescia pedig Bariba látogat.

Az 5. forduló programja:

Szombat:

AC Milan-Genoa, 18:00
AS Roma-Internazionale, 20:45
   
Vasárnap:
Cesena-Napoli, 12:30
Bari-Brescia, 15:00
Catania-Bologna, 15:00
Chievo-Lazio, 15:00
Fiorentina-Parma, 15:00
Palermo-Lecce, 15:00
Sampdoria-Udinese, 15:00
Juventus-Cagliari, 20:45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!