Sport

2016.01.25. 17:07

Európai körversenyen jártak a kadet párbajtőrözők

Körkép - Bende Bence 14.-ként zárta a 282 indulót felvonultató kadet férfi párbajtőr európai körverseny pozsonyi állomását.

Horváth Erika

Három nagy nemzetközi versenyük is volt a párbajtőrözőknek a hétvégén. A felnőtt férfiak a németországi Heidenheimben világkupa-versenyen szerepeltek. A magyarok közül Rédli András szerepelt a legjobban, 308 indulóból hetedik lett. Részt vehetett a versenyen a Szombathelyi Vívóakadémia junior korú versenyzője, Bakos Bálint is, aki a 157. helyen zárt. Az Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter összetételű csapat ötödik lett, ezzel még él a remény, hogy csapattal is szerepelhessen Magyarország a riói olimpián. Női párbajtőrcsapat azonban biztosan nem indulhat, miután a barcelonai világkupa-versenyen nem sikerült számottevő eredményt elérni.

A kadet párbajtőrözők Pozsonyban európai körversenyen vetélkedhettek. A lányok 256 fős mezőnyében a 31. helyet szerezte meg a szombathelyi Szabó Viktória - ez az ötödik legjobb magyar eredmény. Patócs Zsolt tanítványa a 128 közé jutásért s kanadai Douglast verte (15-8), a 64-ért pedig az osztrák Elmert (15-8). Honfitársa, a honvédos Donkó ellen nehezebben, 15-13-ra nyert. A 16-ba kerülésért a világranglista-első, egy jó fejjel magasabb, robosztus Mayerral kellett megvívnia - Viki nem tudta kompenzálni a német erőfölényét (6-15).

Bende Bence 282 fős mezőynben lett 14. (Fotó: Unger Tamás)

A fiúknál 282-en neveztek, a húsz magyarból Bende Bence, a Szombathelyi Vívóakadémia másik versenyzője is az ötödik legeredményesebb lett a 14. helyével. Bence veretlen maradt a csoportkörben, így a 128-ért még nem kellett pástra lépnie. A 64-ért az amerikai Ghazalehet 15-12-re győzte le, a 32-ért az olasz Amaleót 15-5-re. Még bejutott a 16 közé is, miután nagy csatában 15-14-re nyert az orosz Csernyavszkij ellen. A nyolcaddöntőben viszont - szintén egy szoros asszóban - elakadt, az amerikai S. Wilsontól kapott ki 15-13-ra. Két magyar érmes is lett: Nagy Dávid az első, Koch Máté a harmadik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!